A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/O-P-Q/plomin-c-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Ministarstvo: RWE je jedan od ponuditelja za Plomin C | Politika+
Tvrtke

REAKCIJA: Ministarstvo: RWE je jedan od ponuditelja za Plomin C

'Dana 15. rujna 2012. godine bit će objavljen službeni popis svih ponuda sa iskazom interesa za izgradnju TEP C.'

Piše: PolitikaPlus

Ministarstvo gospodarstva priopćilo je danas da će 15. rujna biti objavljen službeni popis svih ponuda s iskazom interesa za izgradnju TE Plomin C (TEP C) ističući kako će iz njega biti jasno vidljivo da je njemačka tvrtka RWE "jedan od ponuditelja koji je zainteresiran odnosno koji je poslao ponudu za izgradnju novog bloka termoelektrane Plomin C".

Ministarstvo je tako reagiralo na današnje priopćenje Zelene akcije koja navodi da je prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić prije nekoliko dana obmanuo javnost izjavivši da je ta udruga širila dezinformacije tvrdeći da njemačka tvrtka RWE ne planira investirati u TE plomin C.

Zelena akcija u svom priopćenju navodi da je predstavnik uprave tvrtke RWE u travnju ove godine na godišnjoj skupštini dioničara izjavio da ta tvrtka trenutno nema investicijski plan za TE Plomin C.

Iz Ministarstva gospodarstva napominju da ne žele ulaziti u točnost ili netočnost informacija na temelju kojih je Zelena akcija, "ne po prvi put, dezinformirala javnost".

"Dana 15. rujna 2012. godine bit će objavljen službeni popis svih ponuda sa iskazom interesa za izgradnju TEP C iz kojeg će biti jasno vidljivo da je RWE jedan od ponuditelja koji je zainteresiran odnosno koji je poslao ponudu za izgradnju novog bloka termoelektrane Plomin C", stoji u priopćenju Ministarstva gospodarstva objavljenom "temeljem medijskih upita o izjavi prvog potpredsjednika Vlade Republike Hrvatske o zainteresiranim ponuditeljima za izgradnju Plomina 3".

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

radimir čačić, zelena akcija, plomin