A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/G-H/hokej_la_kings.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

NHL-u prijeti lockout: Kolektivni ugovori na izmaku | Politika+
Sport

PREGOVORI ZAPELI: NHL-u prijeti lockout: Kolektivni ugovori na izmaku

NHL želi smanjiti igrački udio u prihodima vezanim za hokej s 57 na 46 posto.

FOTO: Arhiv
Piše: PolitikaPlus/Hina/Reuters

Ako novi kolektivni ugovor u NHL-u ne bude sklopljen prije nego istekne aktualni, koji je na snazi 15. rujna, u američkoj profesionalnoj hokejaškoj ligi bi mogao nastupiti lockout koji će ugroziti početak regularne sezone.

"Sugeriramo da igrači zajedno s financijski jakim vlasnicima klubova pomognu u stabiliziranju industrije i asistiraju manje financijski moćnim vlasničkim grupama"

NHL želi smanjiti igrački udio u prihodima vezanim za hokej s 57 na 46 posto, iako je prošla sezona ubilježila rekordnih 3,3 milijarde dolara prihoda uz povećanje televizijskih prava.

Nadajući se da će izbjeći lockout kao onaj zbog kojeg nije odigrana cijela sezona 2004./05. sindikat igrača je iznio plan o smanjenju postotka igrača u prihodima na tri godine, ako vlasnici klubova pristanu na raspodjelu viška prihoda s klubovima koji su u financijskim problemima.

"Sugeriramo da igrači zajedno s financijski jakim vlasnicima klubova pomognu u stabiliziranju industrije i asistiraju manje financijski moćnim vlasničkim grupama", izjavio je direktor igračkog sindikata NHL-a Donald Fehr.

Fehr je izjavio da bi se igrači mogli odreći 465 milijuna dolara prihoda ako liga nastavi rasti jednakim tempom, iako bi ta brojka mogla narasti i do 800 milijuna dolara ako prihodi budu rasli kao zadnje dvije godine.

Povjerenik NHL-a Gary Bettman je obećao da će vlasnici klubova pozorno analizirati prijedlog sindikata igrača s nadom da će se pregovori nastaviti u srijedu u Torontu.

Nova 2012./13. sezona od 82 utakmice trebala bi početi 11. listopada.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

hokej, lockout, nhl