4kotača

AUTOINDUSTRIJA: Prodaja Volkswagena u srpnju ove godine porasla 11,9 posto

Zahvaljujući povećanju prodaje u azijsko-pacifičkoj regiji, uključujući Kinu, gdje je kompanija u prvih sedam mjeseci prodala 1,14 milijuna vozila, 15,2 posto više nego u istom razdoblju lani.

Piše: PolitikaPlus/Hina/Reuters

Njemački proizvođač automobila Volkswagen izvijestio je u srijedu o rastu prodaje u srpnju za 11,9 posto nakon što je potražnja u Aziji i Sjedinjenim Američkim Državama nadoknadila slabu prodaju u krizom pogođenoj zapadnoj Europi.

Kompanija je u prošlom mjesecu prodala ukupno 468.300 vozila širom svijeta.

U prvim sedam mjeseci ove godine Volkswagen je povećao prodaju za 10,4 posto, na 3,26 milijuna vozila, zahvaljujući povećanju prodaje u azijsko-pacifičkoj regiji, uključujući Kinu, gdje je kompanija u promatranom razdoblju prodala 1,14 milijuna vozila, 15,2 posto više nego u istom razdoblju lani. U Europi je prodala 1,05 milijuna vozila, 2,5 posto više nego u istom lanjskom razdoblju.

Pritom je prodaja je u zapadnoj Europi bez Njemačke pala pet posto zbog dužničke krize u eurozoni. U Njemačkoj uvećana je za 2,5 posto au srednjoj i istočnoj Europi poskočila je čak 40,4 posto.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

AUTOINDUSTRIJA, AUTOMOBILSKA INDUSTRIJA, VW, VOLKSWAGEN