Kultura

ZABAVA: Počeo je 14. Špancirfest: Varaždinom 'vladaju' performeri, glazbenici...

Bubnjarski ansambl Rudiment već je prošetao varaždinskim ulicama, a u deset dana šetači u gradskoj jezgri uživat ću u oko 250 programa. Oko 215 programa, odnosno većina programa je besplatna.

Piše: PolitikaPlus
Bubnjarski ansambl Rudiment već je prošetao varaždinskim ulicama, a u deset dana šetači u gradskoj jezgri uživat ću u oko 250 programa. Oko 215 programa, odnosno većina programa je besplatna. 

Premda je otvorenje zakazano za večernje sate, kad će grad napuniti rijeke posjetitelja, programi na Špancirfestu počeli su se odvijati već od 10 sati!

 

Ulicama Varaždina već su zavladali ulični performeri, glazbenici, kreativci... Bubnjarski ansambl Rudiment već je prošetao varaždinskim ulicama, a u deset dana šetači u gradskoj jezgri uživat ću u oko 250 programa. Oko 215 programa, odnosno većina programa je besplatna.

 

Osim u zabavno-kulturnim programima, posjetitelji će moći uživati u bogatoj ugostiteljskoj ponudi te ponudi oko 150 izlagača koji će izložiti i prodavati proizvode tradicijskih obrta, rukotvorine suvremenih uporabnih predmeta baziranih na hrvatskoj etnološkoj i kulturnoj baštini, artefakte primjenjenih umjetnika, hranu i piće spravljene po tradicionalnim receptima te razne suvenire.

 

Ulicama Varaždina danas će prošpancirati i predsjednik RH Ivo Josipović, a tijekom narednih 10 dana i brojni drugi državni dužnosnici. Na glavnoj festivalskoj pozornici, MTV pozornici Stari grad, Špancirfest će otvoriti Kiril Džajkovski, a publiku će kao predgrupa zagrijati Saša Maček i Phat Phillie. Na PAN pozornici na Trgu Miljenka Stančića Varaždincima i njihovim gostima pjevati će Josipa Lisac, dok će na Zagorje Tehnobeton pozornici zabavu osigurati Kavaliri i Mejaši.

 

U 21 sat, očekuje nas tradicionalni festivalski vatromet u ritmu glazbe.
Od uličnih umjetnika izdvajamo Magic Theatre Serpentes koji svoju predstavu izvode na Korzu. Informacije o Špancirfestu dostupne su na mrežnim stranicama festivala (www.spancirfest.com).

 

Napomena: Zbog objektivnih okolnosti ulični performer Silberfratz nažalost morao je otkazati svoje gostovanje na Špancirfestu.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

Špancirfest, VARAŽDIN