Zagreb

PROBLEM JAKUŠEVEC: Gradska skupština sazvana je nepotrebno! Pitanje je, svjesno ili nesvjesno?

Skupština je još jednom pokazala kako olako troši novac građana.

Piše: Vanja Vučković

Na izvanrednoj sjednici Gradske skupštine nije se  glasovalo o zahtjevima Jakuševčana poput onih da im se besplatno provede legalizacija objekata ni otome da im se odobri držanje domaćih životinja, uz objašnjenje da je realizaciju dijela zahtjeva građana Jakuševca nadležan gradonačelnik Grada Zagreba, a dio zahtjeva nije moguće prihvatiti bez promjene zakona što nije u nadležnosti Gradske skupštine.

Odlučili su tako zadužiti gradonačelnika da pošalje inicijativu za izmjenom zakona ministrastvu okoliša. No, da o spornim pitanjima ne mogu odlučivati zastupnici Gradske skupštine bilo je jasno i prije nego su je sazvali pa ostaje prilično nejasno zašto je uopće održana.

Sazivatelj sjednice Milan Bandić pojasnio je kako ne može sam riješiti problem i kako mu treba podrška zastupnika. S obzirom na to da pokrenuti inicijativu za prijedlog izmjena i dopuna zakona ima svaka pravna i fizička osoba u Hrvatskoj, ostaje nejasno na koji problem je mislio

Podsjetimo, rasprava upitne opravdanosti  koja je bila idealna podloga za političke govore, tekla je otprilike ovako; uobičajenu šutnju iz HDZ-ovih redova pokušala je prekinuti Danira Bilić nejasnim govorom o tome kako HDZ podržava prijedloge, ali je svjestan kako se podrškom neće ništa riješiti. HNS-ov zastupnik Dragan Kovačević u istupu u ime kluba zastupnika priznao je da ni sam ne razumije do kraja o čemu se tu zapravo radi.

Sazivatelj sjednice Milan Bandić pojasnio je kako ne može sam riješiti problem i kako mu treba podrška zastupnika. S obzirom na to da pokrenuti inicijativu za prijedlog izmjena i dopuna zakona ima svaka pravna i fizička osoba u Republici Hrvatskoj, ostaje nejasno na koji problem je mislio.

Mlade snage SDP-a Jurica Meić i Dan Špicer već su predvidljivo bili najglasniji osobito u  prozivanju  gradonačelnika da u posljednjih 12 godina nije poduzeo ništa (zaboravljaju da je prvih deset godina on bio upravo SDP-ov gradonačelnik), kao i u prozivanjima da je gradolnačelnik vrhunski medijski izmanipulirao javnost koja vjeruje da se o spornim pitanjima odlučuje na sjednici. Sjajno uočeno od strane Meića, no šteta sto se nije zapitao tko mu je to omogučio.

Gradska skupština očigledno je sjednicu sazvala nepotrebno, svjesno ili nesvjesno, čime nije samo ponovno nasjela na Bandićevu igru, nego još jednom pokazala kako olako troši novac građana.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

milan bandić, zagreb, skupština