Hrvatska

PROBLEMI: Proglašena elementarna nepogoda za Varaždinsku županiju

Županijsko povjerenstvo za procjenu šteta od elementarnih nepogoda obišlo je teren i utvrdilo da su zbog suše prinosi na svim poljoprivrednim usjevima i nasadima smanjeni od 40 do 80 posto.

Piše: PolitikaPlus

Varaždinski župan Predrag Štromar proglasio je danas elementarnu nepogodu, uzrokovanu dugim sušnim razdobljem bez oborina tijekom svibnja, lipnja, srpnja i kolovoza ove godine, za cijelo područje Varaždinske županije.

Županijsko povjerenstvo za procjenu šteta od elementarnih nepogoda obišlo je teren i utvrdilo da su zbog suše prinosi na svim poljoprivrednim usjevima i nasadima smanjeni od 40 do 80 posto. Prema prvim procjenama Gradskih i Općinskih povjerenstava štete u Varaždinskoj županiji iznose oko 170 milijuna kuna.

U roku od 50 dana od proglašenja elementarne nepogode, Gradska i Općinska povjerenstva dužna su konačna izviješća o šteti od suše dostaviti Županijskom povjerenstvu koje će zatim sumirane štete dostaviti Državnom povjerenstvu za procjenu štete od elementarnih nepogoda i Ministarstvu poljoprivrede, sa zahtjevom za dodjelu pomoći i sanaciju šteta od suše.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

elementarna nepogoda, varaždin, predrag štromar, suša