Zagreb

SASTANAK: Milan Bandić s građevinarima rješavao aktualne probleme

Gradonačelnik je prepoznao probleme i uvažio prijedloge sudionika današnjega inicijalnoga sastanka, ističe se u priopćenju.

Piše: PolitikaPlus

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima održao je danas radni sastanak s predstavnicima graditeljskih tvrtki koje djeluju na području Grada Zagreba, Sindikata graditeljstva Hrvatske i Hrvatske gospodarske komore – Komore Zagreb, priopćeno je iz gradonačelnikovog ureda.

Sastanak je inicirao Sindikat graditeljstva Hrvatske u svrhu rješavanja aktualnih problema u djelatnosti graditeljstva u kojoj na području Zagreba posluje 1976 pravnih osoba – trgovačkih društava s oko 23 tisuće zaposlenih. Uz njih, graditeljskom se djelatnošću bavi još oko 1500 obrtnika koji angažiraju veći broj stalnih ili povremenih radnika. Ukupne gospodarske teškoće i niska razina investicijskih aktivnosti intenzivno se odražava na stanje u graditeljskim djelatnostima u Zagrebu.

Gradonačelnik je prepoznao probleme i uvažio prijedloge sudionika današnjega inicijalnoga sastanka, ističe se u priopćenju. Zaključeno je da će se u okviru suradnje, kakva je i dosad postojala na temelju Protokola o zajedničkim zadacima i obvezama iz 2001., tijekom iduća dva tjedna (do kada će se Uredu gradonačelnika dostaviti mišljenja i konkretni prijedlozi), utvrditi konačni tekst novog Protokola od kojega se očekuje postupno rješavanje problema u graditeljstvu u idućih tri do pet godina.

Novi Protokol će, dogovoreno je, sadržavat konkretne investicijske programe u kojima bi mogla participirati i kvalitetno se za njih pripremiti zagrebačka građevinska operativa, stoji u priopćenju.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

građevinari, zagreb, milan bandić