A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/O-P-Q/plan21-101.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

PODJELA HRVATSKE NA DVIJE REGIJE Jesu li Grčić, Čačić i Milanović pročitali Plan 21? | Politika+
Hrvatska

JEDNO PRIJE, DRUGO POSLIJE IZBORA: PODJELA HRVATSKE NA DVIJE REGIJE Jesu li Grčić, Čačić i Milanović pročitali Plan 21?

'U sklopu nove financijske perspektive Europske unije od 2014. zatražit ćemo dogovor o novom preustroju statističkih (razvojnih) regija u Hrvatskoj sa sadašnje tri na novih pet.'

Piše: Ivan Klarić
U sklopu nove financijske perspektive Europske unije od 2014. zatražit ćemo dogovor o novom preustroju statističkih (razvojnih) regija u Hrvatskoj sa sadašnje tri na novih pet, piše u Planu 21.

Europska unija prihvatila je novi model statističke podjele na dvije regije na kojima će RH ubuduće temeljiti regionalnu razvojnu politiku i povlačiti novac iz EU fondova.

- Nova podjela počet će se primjenjivati od 1. siječnja 2013. godine, potvrdio je Branko Grčić, potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i Fondova EU i dodao kako je nova podjela Hrvatske sjajna prilika da Hrvatska 'izvuče' što više novca iz EU fondova.

Dok su u Vladi isticali sve pozitivne strane ove podjele, iz Slavonije su žestoko kritizirali tvrdivši da je odluka o podjeli Hrvatske na dvije regije za taj dio Hrvatske štetna jer se Slavonija ne može staviti u istu regiju sa Zagrebom koji ima kudikamo viši BDP i bolju gospodarsku situaciju od istoka zemlje.

 

Na te je kritike jučer u svom stilu reagirao Prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić poručivši Slavoncima da bi im bilo bolje da manje plaču a pokažu više sposobnosti. Potporu mu je dao i premijer Milanović žestoko branivši podjelu Hrvatske na dvije regije.

No, prelistavši Plan 21, plan u kojem je Kukuriku koalicija revno popisala sve obveze i posao koji će ispuniti kako bi hrvatski građani živjeli bolje, otkrili smo jedan vrlo zanimljiv detalj. Naime, dok Grčić, Čačić i Milanović grčevito brane podjelu Hrvatske na dvije regije, u programu Kukuriku koalicije vrlo jasno piše.

- U sklopu nove financijske perspektive Europske unije od 2014. zatražit ćemo dogovor o novom preustroju statističkih (razvojnih) regija u Hrvatskoj sa sadašnje tri na novih pet, piše u Planu 21.

Kako je s planiranih pet Vlada završila na ideji od dvije regije, još nije objašnjeno.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

plan 21, podjela hrvatske