A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/C-D/daniel-srb-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Srb: Za nepostizanje suradnje na desnici kriva je Ruža Tomašić | Politika+
Hrvatska

PRAVAŠI: Srb: Za nepostizanje suradnje na desnici kriva je Ruža Tomašić

'Oni jednostavno ne žele dogovor, nego se ponašaju kao interesna skupina koja želi samo osobni probitak, a ne ispunjavanje programa hrvatske desnice.'

Piše: PolitikaPlus/Hina
'Oni jednostavno ne žele dogovor, nego se ponašaju kao interesna skupina koja želi samo osobni probitak, a ne ispunjavanje programa hrvatske desnice. Pitamo se postoji li iza toga mogućnost organiziranog razbijanja desne političke scene na više stranaka, a možda se to u Hrvatskoj i plaća.'

Predsjednik HSP-a Daniel Srb izjavio je danas kako je za nepostizanje suradnje među strankama desnice odgovorna predsjednica HSP-a dr. Ante Starčević Ruža Tomašić koja tu suradnju ne želi, i čija se stranka ponaša kao interesna skupina.

 

Na konferenciji za novinare Srb je kazao kako je prošle godine više puta pozivao na zajednički izlazak na parlamentarne izbore najznačajnijih stranaka desnice, ničim ne uvjetujući mogućnost sklapanja takvog sporazuma.

 

Ustvrdio je kako se Tomašić u nekoliko navrata, a posljednji put u razgovoru za jedan dnevni list, izjasnila kako ne želi surađivati sa strankama Kukuriku koalicije, SDSS-om te HSP-om te "time jasno rekla tko je i zašto odgovoran za nemogućnost postizanja sporazuma na hrvatskoj desnici".

 

"Oni jednostavno ne žele dogovor, nego se ponašaju kao interesna skupina koja želi samo osobni probitak, a ne ispunjavanje programa hrvatske desnice. Pitamo se postoji li iza toga mogućnost organiziranog razbijanja desne političke scene na više stranaka, a možda se to u Hrvatskoj i plaća", kazao je Srb.

 

Podsjetio je kako se za manje od godinu dana održavaju lokalni izbori na kojima će biti nužno postići uspjeh, a to ne smije ovisiti o interesima pojedinaca, već interesima političkog programa, i hrvatske nacionalne ideje u cijelosti.

 

Govoreći o padu BDP-a Srb je kazao kako je više puta upozoravao kako Vlada nema program i viziju oživljavanja gospodarstva, a nema niti novih investicija, pa se na jesen može očekivati samo porast nezaposlenosti i daljnji pad BDP-a.

 

"Vlada se do sada uglavnom bavila ideološkim restrukturiranjem Hrvatske, a teme od ključnog nacionalnog interesa nalaze se na marginama hrvatske politike. Upozoravam Vladu da više nemaju vremena, a ni građani nemaju strpljenja da izdrže ovakvu situaciju i mogli bi masovno izići na ulice ako se stanje bitno ne promijeni", rekao je Srb.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

hsp as, ruža tomašić, daniel srb, hsp