A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/E-F/film-101.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Filmska revija mladeži i Four River Film Festival u Karlovcu | Politika+
Kultura

IDUĆI TJEDAN: Filmska revija mladeži i Four River Film Festival u Karlovcu

Selekcijska komisija u kojoj su bili filmski kritičari Dijana Nenadić i Boško Picule, te učitelj Jure Troje pregledala je 288 filmova iz dvadeset zemalja od kojih je izabrala 67 najboljih za natjecanje za Grand prix festival.

Piše: PolitikaPlus/Hina
Selekcijska komisija u kojoj su bili filmski kritičari Dijana Nenadić i Boško Picule, te učitelj Jure Troje pregledala je 288 filmova iz dvadeset zemalja od kojih je izabrala 67 najboljih za natjecanje za Grand prix festival.

Sedamnaesta Filmska revija mladeži i 5. Four River Film Festival održat će se u Karlovcu od 12. do 15. rujna, a u sklopu njih će se u natjecateljskom programu prikazati 67 srednjoškolskih filmova iz 16 zemalja, najavljeno je na službenom predstavljanju programa.

Selekcijska komisija u kojoj su bili filmski kritičari Dijana Nenadić i Boško Picule, te učitelj Jure Troje pregledala je 288 filmova iz dvadeset zemalja od kojih je izabrala 67 najboljih za natjecanje za Grand prix festivala i ostale nagrade u četiri kategorije, dokumentarnu, igranu, animiranu, i za slobodni stil. Film koji najviše pridonosi nenasilju na filmu dobit će "žutu zastavu".

Filmove će ocjenjivati Dana Budisavljević iz domaće produkcijske kuće Hulahop, dr. komunikacijskih znanosti iz SAD-a Dave Whitt, te poljska producentica Aleksandra Szymanska.

Najavljujući popratni filmski program koordinatorica Revije i Festivala Marija Ratković Vidaković rekla je da će publika moći vidjeti novije profesionalne filmske uspješnice redatelja Darija Lonjaka (izbor filmova) i producenta Ivana Kelave (Omnibus košnice s ovogodišnje Pule), koji su bili laureati ranijih revija, kada su bili srednjoškolci. Srednjoškolskim filmašima i njihovim mentorima predstavit će se rad četiri uspješna kino kluba Tvibit iz Norveške, Station Next iz Danske, Screenagers iz Njemačke i FKVK Zaprešić iz Hrvatske.

U programu 5+ bit će prikazan niz Andersenovih bajki za djecu predškolske i osnovnoškolske dobi.

Svečanost otvorenja održat će se u srijedu, 12. rujna u 20,30 u bivšem kinu Edison, a prve večeri bit će prikazani filmovi iz Danske, Francuske, Njemačke, Španjolske, Velike Britanije i Hrvatske. Među publikom bit će i 120 sudionika iz inozemstva, koji borave u Karlovcu sva četiri dana manifestacije.

Pokrovitelji manifestacije su Hrvatski audio vizualni centar, Austrijski kulturni centar, Karlovačka županija i Grad Karlovac, a Generalni sponzor je "Dukat".

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

Four River Film Festival, Filmska revija mladeži, KARLOVAC, FILM