Zagreb

NOVI FESTIVAL: Milan Bandić: Na Bundeku sigurno više neće biti cajki i naplate ulaza

'Nikada više majka s djecom neće čekati iza ograde da bi ušla i popila pivo, pojela kobasicu i da bi se djeca vrtjela na ringišpilu. Nema šanse. Zato smo napravili Bundekfest gdje nema profita, a cilj je javni interes odnosno da građani mogu uživati tijekom deset dana.'

Piše: PolitikaPlus/Hina
'Nikada više majka s djecom neće čekati iza ograde da bi ušla i popila pivo, pojela kobasicu i da bi se djeca vrtjela na ringišpilu. Nema šanse. Zato smo napravili Bundekfest gdje nema profita, a cilj je javni interes odnosno da građani mogu uživati tijekom deset dana.'

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas je najavio Zagrebački jesenski festival Bundekfest, glazbeno-scensku i gastronomsku manifestaciju, koja će se održati od 21. do 30. rujna u partnerstvu s Obrtničkom komorom Zagreb.

Na konferenciji za novinare na jezeru Bundek, Bandić je pojasnio razloge zbog kojih je Grad Zagreb otkazao suradnju dosadašnjim organizatorima Rujanfesta, rekavši da ga je na to još lani potaknula majka s troje djece koja je "preko žice" gledala kako se drugi zabavljaju, dok ona nije imala dovoljno novca za ulaznice.

"Nikada više majka s djecom neće čekati iza ograde da bi ušla i popila pivo, pojela kobasicu i da bi se djeca vrtjela na ringišpilu. Nema šanse. Zato smo napravili Bundekfest gdje nema profita, a cilj je javni interes odnosno da građani mogu uživati tijekom deset dana", rekao je Bandić i dodao kako će, osim te glavne zadaće, Bundekfest imati i gospodarsku, kulturnu i turističku zadaću.

Bandić je izrazio uvjerenje da će Bundekfest biti dosad najbolje organizirana fešta. Organizatorima Rujanfesta kod West gatea poželio je puno uspjeha u njihovoj organizaciji i njihovoj tržišnoj priči.

"Priznajem da sam prije dvije godine dopustio naplatu ulaza jer su me organizatori uvjerili da je to potrebno kako bi pokrili troškove, no gospođa s djecom me prosvijetlila", naveo je Bandić i naglasio da će cijeli prostor Bundeka biti Bundekfest te da će sva događanja biti besplatna.

Najavio je da će ove godine Bundekfest imati pravi zagrebački štih. "Više neće biti 'cajki'. Ovo je zagrebačka priča, sa zagrebačkim štihom, a ako tko hoće 'cajku' neka organizira privatni party umjesto da maltretira druge ljude", kazao je Bandić.

Na upit novinara koliki će biti troškovi organizacije Bundekfesta, gradonačelnik Bandić je odgovorio da će troškovi biti manji nego lani kad se naplaćivao ulaz.

Naplaćivat će se najam štandova i šatora, a po riječima Ivana Obada, predsjednika Obrtničke komore Zagreb, koja je Gradu partner u projektu Bundekfesta, velik dio troškova za zagrebačke obrtnike sufinacirat će obrtničke komore i udruženja pa će po štandu obrtnici platiti 1.100 kuna, a neki od njih štand će imati besplatno. Naveo je da su već iznajmili šator gdje će se moći smjestiti 50 klupa zagrebačkih obrtnika.

Ravnatelj Koncertne direkcije Zagreb Davor Žagar najavio je da će na Bundekfestu, odnosno na jednoj glavnoj i osam pomoćnih pozornica, nastupiti Miroslav Škoro, Prljavo kazalište, Jinxi, Mostar Sevdah Reunion, Bolesna Braća, Belfast food, Hari Rončević, Franka Batelić, Željko Samardžić, Gazde, klapa Maslina, Đani Stipaničev i još desetak drugih izvođača s kojima se pregovara, a među njim je i Bajaga.

Na primjedbu građanke da su događanja na Bundeku preglasna, Bandić je odgovorio kako će ovaj put nastojati da bude manje decibela kako bi bili zadovoljni i posjetitelji i stanovnici u okolici jezera.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

rujanfest, milan bandić, bundekfest, zagreb