A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/K-L/kazaliste-111.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Operne zvijezde prikupile 30 tisuća kuna za varaždinski Spas | Politika+
Kultura

AKCIJA: Operne zvijezde prikupile 30 tisuća kuna za varaždinski Spas

'Nastavit ćemo s redovitim akcijama te se nadamo da će humanitarni koncert u sklopu Špancirfesta postati tradicionalan.'

Piše: PolitikaPlus

Na humanitarnom gala koncertu "Operne zvijezde za Spas", na kojem je 30. kolovoza u varaždinskom HNK nastupilo desetak opernih zvijezda za tu udrugu za zaštitu životinja od prodaje karata prikupljeno je oko 13 tisuća kuna, a donacijama još 17 tisuća, izvijestio je danas zamjenik predsjednice Spasa Martin Dvorski.

To će pokriti 60 posto planiranih troškova za izgradnju karantene za ozlijeđene i bolesne životinje, kazao je Dvorski te dodao da su oduševljeni uspjehom akcije i da zahvaljuju svima koji su pomogli.

Istaknuo je da je izgradnja karantene već napola gotova te pozvao građane da dođu vidjeti što su s prikupljenim novcem dosad već sve učinili.

„Nastavit ćemo s redovitim akcijama te se nadamo da će humanitarni koncert u sklopu Špancirfesta postati tradicionalan“, rekao je Dvorski.

Varaždinski gradonačelnik Goran Habuš zahvalio je ljudima koji vode Spas na entuzijazmu i trudu. Kazao je da su uvjeti u kojima oni rade daleko od idealnih, da Grad pomaže koliko može te da će to činiti i ubuduće.

„Trenutno je u Spasu tristotinjak pasa što iziskuje velika financijska sredstva, prvenstveno za hranu“, istaknuo je gradonačelnik te pozvao građane da doniraju hranu ili novac.

Gala koncert „Operne zvijezde za Spas“ bio je prvi humanitarni koncert na Špancirfestu, a njime su se prikupljala sredstva za pomoć Skloništu za napuštene i zlostavljane životinje Udruge za zaštitu životinja Spas, odnosno, za izgradnju karantene za bolesne i ozlijeđene životinje.

Koncert je na inicijativu i u suradnji s opernim zvijezdama organizirala Udruga Spas, a nastupili su, među ostalima, Sofija Cingula, Jelena Štefanić i Blanka Tkalčić.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

martin dvorski, varaždin, spas