A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/E-F/eu-zastava-111.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Ministri Europske unije: Sirijska kriza ugrožava sigurnost Europe | Politika+
Svijet

ZABRINUTOST: Ministri Europske unije: Sirijska kriza ugrožava sigurnost Europe

'Ako ne uspijemo u Siriji, stabilnost Bliskog istoka bit će ugrožena, a to će biti ozbiljna prijetnja sigurnosti Europe u svim aspektima.'

Piše: PolitikaPlus

Neuspjeh međunarodne zajednice u prevladavanju krize u Siriji ozbiljno bi ugrozio sigurnost Europe, upozoravaju u petak Pariz i Rim u pismu u kojem se predlaže da se u rujnu u New Yorku održi izvanredan sastanak europskih ministara vanjskih poslova o Siriji.

"Ako ne uspijemo u Siriji, stabilnost Bliskog istoka bit će ugrožena, a to će biti ozbiljna prijetnja sigurnosti Europe u svim aspektima, od terorizma do širenja naoružanja, ilegalne imigracije i energetske sigurnosti", predviđaju talijanski ministar vanjskih poslova Giulio Terzi i njegov francuski kolega Laurent Fabius.

Terzi i Fabius stoga predlažu izvanredni sastanak europskih šefova diplomacija o Siriji tijekom rujna, primjerice na marginama godišnjeg zasjedanja Opće skupštine UN-a u New Yorku.

Britanski ministar vanjskih poslova William Hague u drugom pismu izražava zabrinutost zbog sve većeg broja sirijskih izbjeglica i ocjenjuje da treba povećati humanitarnu pomoć. Europska komisija najavila je deblokiranje dodatne humanitarne pomoći za sirijske civile u iznosu od 50 milijuna eura.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

sirija, europska unija, UN