A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/A-B/ante-sanader-111.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Ante Sanader optužuje: Željko Jovanović je upao u našu školu poput milicajca! | Politika+
Hrvatska

KRITIKE: Ante Sanader optužuje: Željko Jovanović je upao u našu školu poput milicajca!

'Upad ministra Jovanovića bez najave i elementarnog kulturnog javljanja županiji ne pripada normalnom ponašanju i demokratskim uzusima.'

Piše: PolitikaPlus

Predsjednik županijskog splitsko-dalmatinskog odbora HDZ-a i župan Ante Sanader na današnjoj je konferenciji za novinare poručio da bi ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović zbog onemogućavanja upisa 42 učenika u četverogodišnje školovanje za poljoprivredna zanimanja u srednjoj školi “Braća Radić” u Kaštel Štafiliću trebao podnijeti ostavku te je optužio ministra da se ponaša “milicijski”.

'Upad ministra Jovanovića bez najave i elementarnog kulturnog javljanja županiji ne pripada normalnom ponašanju i demokratskim uzusima.'


Sanader je kazao da je današnja konferencija za novinare sazvana kao reakcija na jučerašnji "milicijski upad ministra Jovanovića u ranim jutarnjim satima u našu županiju”, a tim je postupkom "ministar nastavio praksu ove vlade i ministara koji dolaze po županijama tiho i ne najavljujući se ljudima u županiji”.

Županija je osnivač škola i “ovaj upad ministra Jovanovića bez najave i elementarnog kulturnog javljanja županiji ili nekomu iz županije oštro osuđujemo, jer smatramo da ne pripada normalnom ponašanju i demokratskim uzusima", kazao je, ustvrdivši da i nije čudno što se ministar Jovanović tako ponaša jer je zdravstveni djelatnik i nestručan je za resor prosvjete i rješavanje problema u prosvjeti.

Sanader smatra da ako je netko napravio propust što su 42 učenika upisana u četverogodišnji program za poljoprivredna zanimanja bez potrebnih 36 bodova, onda odgovornost treba snositi taj tko je napravio propust, a ne djeca.

"Djeca su ovdje zadnja koja bi trebala preuzeti odgovornost i krivnju na sebe, a očito je to stavom Ministarstva napravljeno", kazao je Sanader, dodavši kako treba voditi računa i o uvjetima i socijalnom statusu te djece koja možda nisu mogla niti knjige kupiti, a ne optuživati ih da su loši učenici i neradnici.

Sanader je stao u obranu pročelnika Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Splitsko-dalmatinske županije Zdravka Omrčena kojeg ministar Jovanović optužuje da je odgovoran za situaciju u kaštelanskoj srednjoj školi Braće Radića, ustvrdivši kako "Omrčen nije dao nikakvu dozvolu i nije odlučio o upisu".

"Ljudi iz državne uprave su odgovorni za kontrolu zakonitosti, njima su došli svi dokumenti i mišljenja iz škole i županije te su dali svoju suglasnost", rekao je Sanader.

Član HDZ-ovog odbora za prosvjetu Tomislav Đonlić je izjavio kako treba pričekati "nalaz prosvjetne inspekcije" u vezi s upisom ova 42 učenika. No smatra kako je ministar trebao pokazati više senzibiliteta i socijalne osjetljivosti kad su u pitanju djeca", te kako bi bila poticajna odluka ministra Jovanovića da se donese posebna uredba kojom bi se omogućilo djeci školovanje za poljoprivredna zanimanja u kaštelanskoj srednjoj školi Braće Radića.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

željko jovanović, ante sanader, škola