A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/G-H/zeljeznica-133.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Uprava HŽ Infrastrukture: Otkaz će dobiti 650 radnika, a njih oko 300 odlazi dobrovoljno | Politika+
Tvrtke

RESTRUKTURIRANJE: Uprava HŽ Infrastrukture: Otkaz će dobiti 650 radnika, a njih oko 300 odlazi dobrovoljno

Radnici koji će ostati u tvrtki ove godine ostaju bez božićnice i regresa.

Piše: Vanja Vučković

Do kraja godine veći dio od 650 radnika HŽ Infrastrukture koji će biti iskazani kao tehnološki višak otići će iz tvrtke, a približno polovica njih odlazi dobrovoljno, uz poticajne uvjete, rekao je na konferenciji za novinare predsjednik Uprave HŽ Infrastrukture Darko Peričić.

Radnici koji će ostati u tvrtki ove godine ostaju bez božićnice i regresa.

 

Ta konsolidacija ne bi bila potrebna HŽ Infrastrukturi da nisu druga društva u problemima. HŽ Infrastruktura nije gubitaš. Prvih šest mjeseci završili smo sa preko šest milijuna kuna pozitivnom bilancom

 

- Prvi smo ušli u aneks kolektivnog ugovora i prije naputka Vlade uspjeli smo dogovoritii da se ove godine ne isplaćuje regres ni božićnica te da se smanjuje broj dana godišnjeg odmora - rekao je Peričić.

Novosti unutar Hrvatskih Željeznica je i gašenje HŽ holdinga koji će se pripojit HŽ infrastrukturi. Promjene će se provoditi i prema tvrtkama kćerima kojih je pet. Pokreće se  stečaj nad tvrtkom Remont  i održavanje pruga d.o.o, tvrtka Pork prepušta se većinskom vlasniku Putničkoj liniji, dok Tvrtka željezničko ugostiteljstvo d.o.  kreće u privatizaciju, a Croatia expres pripojit će se Putničkoj liniji. Posit d.o.o. i Pružne građevine d.o.o. posluju na pozitivnoj nuli stoga su reforme prolongirane na iduću godinu.

- Ta konsolidacija ne bi bila potrebna HŽ Infrastrukturi da nisu druga društva u problemima. HŽ Infrastruktura nije gubitaš. Prvih šest mjeseci završili smo sa preko šest milijuna kuna pozitivnom bilancom - osvrnuo se Peričić na medijske natpise.

Do kraja 2016. planira se uložiti 2,5 milijarde kuna za investicije i održavanje iz vlastitih sredstava i 7,5 milijarde kuna za investicije iz EU fondova.

Među odobrenim projektima nalaze se izgradnja dionice Dugo Selo - Križevci, Križevci- Koprivnica i obnova i rekonstrukcija kompletnog Riječkog čvorišta.

Peričić je najavio i da će se nabavljate novi autombili jer je vozni park star 8 i pol godina pa im je. tvrdi, skuplje održavanj enego leasing ili kupovina novog automobila, no oni će biti srednje vrijednosti te će biti dostupni korištenje voditeljima projekata koji moraju biti na terenu, pojasni je Peričić  i potvrdio da će Damir Valičić vratiti otpremninu premda je nije dobio nezakonito.

 

 

 

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

posao, otkaz, hz