A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/E-F/fred-matic-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Fred Matić: Branitelji su na obilježavanju Oluje ove godine bili zastupljeni više nego ikad! | Politika+
Hrvatska

REAKCIJA: Fred Matić: Branitelji su na obilježavanju Oluje ove godine bili zastupljeni više nego ikad!

'Josipa Rimac izjavila je da je ovo bila najbolje obilježena obljetnica.'

Piše: PolitikaPlus

Iz Ministarstva branitelja odnosno Kabineta ministra Predraga Matića Freda tijekom dana dobili smo reakciju na tekst objavljen sinoć na našem portalu u kojem smo prenijeli izjave predsjednika Zajednice udruga HVIDR-a Grada Zagreba Mirka Ljubičića koji je u razgovoru za naš portal najavio da će branitelji, nezadovoljni ovogodišnjim obilježavanjem, slijedeće godine sami organizirati proslavu Oluje. Priopćenje Ministarstva branitelja prenosimo u cijelosti.

 

>> Branitelji dogodine mimo Vlade organiziraju proslavu Oluje!

 

'Poznata je činjenica da je na ovogodišnjoj svečanosti bilo postrojavanje 4 ešalona  i to ešalon branitelja i pripadnika braniteljskih udruga, ešalon ratnih zastava, ešalon specijalnih postrojbi pripadnika MUP-a te ešalon pripadnika Oružanih snaga hrvatske vojske. Smatramo važnim naglasiti da su na središnjoj proslavi na Trgu dr. Ante Starčevića ispred postrojenih ešalona centralno mjesto zauzeli također pripadnici branitelja i braniteljskih udruga među kojima su bili i predstavnici Udruge stopostotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida..'

'Ministarstvo branitelja radi potpunog i istinitog informiranja javnosti ima potrebu reagirati na članak objavljen na Vašem portalu dana 13. rujna 2012. godine pod naslovom: „Branitelji dogodine mimo Vlade organiziraju proslavu Oluje!“

 

Naime, u tekstu se navodi neistinita informacija da prigodom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te obljetnice VRO “Oluja” nije bilo svečanog postrojavanja u Kninu.

 

Poznata je činjenica da je na ovogodišnjoj svečanosti bilo postrojavanje 4 ešalona  i to ešalon branitelja i pripadnika braniteljskih udruga, ešalon ratnih zastava, ešalon specijalnih postrojbi pripadnika MUP-a te ešalon pripadnika Oružanih snaga hrvatske vojske. Smatramo važnim naglasiti da su na središnjoj proslavi na Trgu dr. Ante Starčevića ispred postrojenih ešalona centralno mjesto zauzeli također pripadnici branitelja i braniteljskih udruga među kojima su bili i predstavnici Udruge stopostotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida.

 

Sama čast podizanja zastave na Kninskoj tvrđavi pripala je pripadnicima 4. i 7. gardijske brigade, roditelju i djetetu poginulog hrvatskog branitelja te pripadnicima specijalne jedinice policije i pričuvne postrojbe. Na svečanosti je prisustvovalo oko stotinu hrvatskih branitelja. Ove godine je po prvi puta organiziran i izravan prijenos cijele svečanosti na Kninskoj tvrđavi u suradnji s  Hrvatskom radiotelevizijom.

 

Uoči proslave dana 5. kolovoza, svečani prijem za ratne zapovjednike koji su neposredno sudjelovali u VRO “Oluja”, upriličili su predsjednik RH Ivo  Josipović, ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić, ministar obrane RH Ante Kotromanović te ministar branitelja Predrag Matić, a po prvi puta ove godine, svečani prijem su uveličali i drugi jednako zaslužni sudionici VRO “Oluja”, uz ratne zapovjednike.

 

Sve ovo u potpunoj je suprotnosti s tezom objavljenom u Vašem tekstu kojom se tvrdi kako su političari bili u prvome planu. Ovogodišnja proslava obljetnice VRO “Oluja” odrazila je veću nego ikad zastupljenost branitelja u službenom protokolu obilježavanja.

 

Na kraju smatramo vrijednim naglasiti kako je i sama gradonačelnica grada Knina gospođa Josipa Rimac, kao domaćin događanja,  prisutna na svih 17 dosadašnjih obljetnica, javno izjavila da je ovo bila najbolja i najljepše obilježena obljetnica Oluje do sada.'

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

mirko ljubičić, fred matić, oluja