A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/E-F/film-o-islamu-101.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Autor protuislamskog filma nimalo ne žali zato što ga je snimio | Politika+
Svijet

IZAZVAO SUKOBE: Autor protuislamskog filma nimalo ne žali zato što ga je snimio

'Tužan sam zbog pogibije američkog veleposlanika u Libiji, no ne mogu reći da žalim što sam radio na tom filmu.'

Piše: PolitikaPlus
'Tužan sam zbog pogibije američkog veleposlanika u Libiji, no ne mogu reći da žalim što sam radio na tom filmu.'

Muškarac koji je snimio film u kojemu vrijeđa islam i proroka Muhameda, u interviewu objavljenom na kalifornijskoj je radio postaji koja se emitira na arapskom, radio Sawi, izjavio kako nimalo ne žali zbog toga što je snimio film koji je pokrenuo val prosvjeda u brojnim muslimanskim državama.

"Ne, uopće ne žalim. Tužan sam zbog pogibije američkog veleposlanika u Libiji, no ne mogu reći da žalim što sam radio na tom filmu", kazao je muškarac koji se predstavio kao Nakula Basseley Nakula, 55-godišnji kopt koji živi u Kaliforniji.

Američki veleposlanik Christ Stevens i još tri visoka američka dužnosnika ubijeni su u utorak, tijekom prosvjeda, u napadu na američki konzulat u Bengaziju.

"Ja sam zaslužan za emitiranje 14-minutnog isječka iz filma, a razmišljam o tomu da objavim i njegovu integralnu verziju. Mojim filmskim uratkom nitko nije manipulirao", rekao je Nakula za radio Sawu.

"1994. objavio sam knjigu o islamu, a neki su me ljudi, nakon što su je pročitali, zamolili da po njoj snimim film. To sam i učinio. Poruku šaljem cijelome svijetu, a ne samo muslimanima i nadam se da ćete vidjeti film do kraja prije nego što me osudite", rekao je.

Nakon Egipta, Jemena i Libije, prosvjedi su se nastavili i u Bangladešu, Sudanu te u Afganistanu.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ubojstvo, libija, protuislamski film, film, islam