A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/E-F/eksplozija_jemen.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Megarief: Napad na američki konzulat bio je pomno planiran | Politika+
Svijet

S NAMJEROM: Megarief: Napad na američki konzulat bio je pomno planiran

'Neću govoriti o onome što se dogodilo u drugim zemljama, ali što se tiče libijskog slučaja, operacija je izvedena pomno, po planu.'

Piše: PolitikaPlus

Napad na američki konzulat u Bengaziju bio je "planiran" i pomno izveden, rekao je predsjednik Libijske narodne skupštine Mohamed al-Megarief u razgovoru za agenciju France Presse.

"Neću govoriti o onome što se dogodilo u drugim zemljama, ali što se tiče libijskog slučaja, operacija je izvedena pomno, po planu. Nije riječ o mirnim prosvjedima koji su se prometnuli u oružani napad ili agresiju. (Napad) je tako planiran od samog početka", rekao je Megarief.

Napad je bio "planiran radi ostvarenja posebne zadaće", kazao je, podsjetivši da je "izveden na godišnjicu napada 11. rujna" u Sjedinjenim Državama 2001. za koje je odgovornost preuzela Al-Kaida.

Četvorica Amerikanaca, među kojima veleposlanik u Libiji, poginuli su u utorak navečer u napadu na američki konzulat u Bengaziju, što je izazvalo osudu međunarodne zajednice, osobito SAD-a.

Po riječima jednog američkog čelnika, ekstremisti su iskoristili prosvjede protiv filma u kojemu se vrijeđa islam kao "izliku" za napad na američke interese na obljetnicu 11. rujna.

Megarief je u razgovoru kazao da su u napadu na konzulat u Bengaziju sudjelovali i stranci. "Na libijskom tlu ima nelibijaca koji na našem teritoriju planiraju izvesti svoje zamisli", dodao je.

Otklonio je mogućnost "somalizacije ili afganistanizacije Libije", rekavši da se libijski narod "neće dati navući na taj opasan put".

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

libija, megarief, islam