Hrvatska

OCJENA: Vladimir Šišljagić: Hrvatska tone sve dublje, podjela na dvije regije bit će dodatni teret

'HDSSB je još 2005. predlagao regionalizaciju i podjelu Hrvatske na pet regija, odnosno četiri plus Grad Zagreb i od toga nećemo odustati.'

Piše: PolitikaPlus

Predsjednik Hrvatskog demokratskog saveza Slavonije i Baranje (HDSSB) Vladimir Šišljagić ocijenio je danas da Hrvatska "tone sve dublje i dublje" i da je posebno teška situacija u Slavoniji i Baranji te ponovio da podjela Hrvatske na dvije regije nije dobra.

"HDSSB je još 2005. predlagao regionalizaciju i podjelu Hrvatske na pet regija, odnosno četiri plus Grad Zagreb i od toga nećemo odustati" rekao je Šišljagić nakon sjednice Glavnog odbora HDSSB-a.

Istaknuo je kako je sadašnji zagovornik podjele Hrvatske na dvije regije, prvi potpredsjednik vlade Radimir Čačić u vrijeme kada je bio varaždinski župan mislio drukčije i oštro se protivio prijedlozima o podjeli Hrvatske na tri statističke regije

Istaknuo je kako je sadašnji zagovornik podjele Hrvatske na dvije regije, prvi potpredsjednik vlade Radimir Čačić u vrijeme kada je bio varaždinski župan mislio drukčije i oštro se protivio prijedlozima o podjeli Hrvatske na tri statističke regije.

Šišljagić je uvredljivim nazvao "Čačićeve objede da smo neradnici, kao i njegove stranačke kolegice Vesne Pusić".

Istaknuo je kako upravo Osječko-baranjska županija ima najviše projekata vezanih za EU fondove, među kojima su posebno važni projekti za navodnjavanje.

Sve ono što tražimo od vlade i hrvatske države vezano za Slavoniju i Baranju, a što je od bitnog značaja za njezin razvoj, odbija se, kazao je.

Šišljagić smatra da vlast nije pokazala snagu za rješavanje problema u kojima se nalaze građani, da ne vodi brigu o graničnim područjima, već "olako barata s podjelom hrvatskog teritorija, s čim se HDSSB nikada neće složiti".

Čelnik HDSSB-a i osječko-baranjski župan upozorio je i na, kako je rekao, "mogućnost da ostanemo između ostalog i bez Vukovarske i Šarengradske Ade".

Izvijestio je i da je stranka počela s pripremama za predstojeće regionalne izbore na koje će izaći samostalno. Pozvao je i druge stranke da na izbore izlaze samostalno, jer je to, kako je rekao, najpoštenije prema biračima.

Potpredsjednik stranke i osječki gradonačelnik Krešimir Bubalo rekao je da se stranka oštro protivi prodaji hrvatske imovine, između ostalog Croatia osiguranja i Hrvatske poštanske banke.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

slavonija, HDSSB