Regija

GOVOR: Erdogan u Sarajevu: Turska nikad neće zaboraviti BiH

'Postoje velike mogućnosti u razvoju gospodarskih odnosa BiH i Turske.'

FOTO: Arhiv
Piše: p/h

Turski premijer Recep Tayip Erdogan istaknuo je u subotu navečer u Sarajevu kako su zemlje jugoistoka Europe postigle značajan napredak približavajući se prema članstvu u Europskoj uniji.

Govoreći na svečanosti na kojoj mu je u Sarajevu uručeno priznanje Isa-beg Ishaković, kojega se smatra osnivačem ovoga grada, turski premijer je rekao da se u zemljama regije nesuglasice moraju staviti po strani.

"Neke od ovih zemalja su popravile svoje gospodarstvo, provele političke i društvene reforme, neke su čak postale članice Europske unije, dok su neki dobili status kandidata. Ali, da bi se u svemu ovome uspjelo mora se postići mir i stabilnost i uzajamno povjerenje. Trebamo nesuglasice ostaviti iza sebe", istaknuo je turski premijer.

Naveo je da postoje velike mogućnosti u razvoju gospodarskih odnosa BiH i Turske i dodao da je pozvao gospodarstvenike iz ove zemlje na suradnju. Na kraju je poručio da Turska neće nikada zaboraviti BiH te da će nastaviti pomagati toj zemlji.

Turski premijer u subotu navečer završio je dvodnevni posjet BiH a u njegovoj pratnji bilo je više članova turske vlade. Susreo se s članovima BiH Predsjedništva te predsjedateljem Vijeća ministara BiH Vjekoslavom Bevandom.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

turska, Recep Tayip Erdogan, bih