Kultura

FILM: Dodijeljene Zlatne motorke na 7. Trash Film Festivalu u Varaždinu

Zlatnu motorku za najbolji film po izboru publike, osvojio je hrvatski horor film 'Vrijeme mutanata', redatelja Hrvoja Muževića.

FOTO: trash.hr
Piše: P/H

U varaždinskom Multimedijalnom centru KULT večeras su dodijeljene nagrade Zlatne motorke najboljim filmovima prikazanima na 7. Trash Film Festivalu, međunarodnom festivalu niskobudžetnih akcijskih, borilačkih, znanstveno-fantastičnih i horor filmova.

Nagrade su dodijeljene u pet kategorija, pri čemu je najbolji akcijski, horor, znanstveno-fantastični i borilački film izabrao žiri u kojem su bili redateljica Irena Škorić i redatelj Ivan Goran Vitez te glumac Stojan Matavulj, dok je petu Zlatnu motorku osvojio najbolji film po izboru publike.

Zlatnu motorku za najbolji akcijski film dobio je «Breakdown Reward» Eliasa Georgopoulosa iz Velike Britanije, a za najbolji horor film «Unfarewell» čiji je redatelj Ainhoa Menendez iz Španjolske. Najboljim znanstveno-fantastičnim filmom prikazanim na festivalu proglašen je «One Way Ticket» redatelja Pavjela Dudina iz Rusije, a najboljim borilačkim filmom «Thy Kill be Done» iz Sjedinjenih Američkih Država. Zlatnu motorku za najbolji film po izboru publike, osvojio je hrvatski horor film «Vrijeme mutanata» redatelja Hrvoja Muževića.

Za nagrade je konkuriralo 25 filmova iz Hrvatske i inozemstva, koji su u Multimedijalnom centru KULT prikazani tijekom dva dana trajanja Trash Film Festivala. Tema mu je ove godine bio akcijski film, a dio festivala bili su ponovno koncerti i predavanje o trash kulturi.

Trash Film Festival organizirala je varaždinska Udruga Trash, a pokrovitelji su mu bili Grad Varaždin i Turistička zajednica grada Varaždina. Dijelom je financiran iz EU projekta City Volunteers u okviru IPA Operativnog programa Slovenija-Hrvatska 2007.-2013.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

film, filmski festival, hrvoje mužević, Trash Film Festival, udruga trash, varaždin