A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/G-H/hokej_boston.JPG): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Lockout: Nova sezona NHL-a neće početi 11. listopada | Politika+
Sport

HOKEJ: Lockout: Nova sezona NHL-a neće početi 11. listopada

Posljednji lock-out uzrokovao je otkazivanje sezone 2004./05.

Piše: PolitikaPlus/Hina/Reuters

Nova NHL sezona neće početi 11. listopada nakon što je povjerenik Sjevernoameričke hokejaške lige (NHL) Gary Bettman službeno objavio početak lock-outa za igrače trideset momčadi koje čine tu ligu jer nije postignut konsenzus o novom kolektivnom ugovoru.

"Razgovarali smo i odlučili da nema nikakvog razloga da prijeđemo na zadnji krug pregovora, s obzirom da se svaka strana drži svoje pozicije."

Prijašnji kolektivni ugovor koji je usvojen 2005. ističe u nedjelju u ponoć i ovo je drugi lock-out u osam godina, odnosno treći u 18 godina. Posljednji lock-out uzrokovao je otkazivanje sezone 2004./05.

NHL, pokušavajući smanjiti troškove za plaće na zahtjev vlasnika 30 klubova, predlagala je smanjenje s 57 na 46 posto udjela igrača u podjeli prihoda koji iznosi 3,3 milijarde dolara. Sindikat igrača (NHLPA) ne želi ići ispod 52,7 posto.

Nikakvi pregovori nisu održani između Lige i predstavnika igrača u subotu, izjavio je pomoćnik povjerenika NHL-a Bill Daly.

"Razgovarali smo i odlučili da nema nikakvog razloga da prijeđemo na zadnji krug pregovora, s obzirom da se svaka strana drži svoje pozicije... Siguran sam da ćemo ostati u kontaktu s igračima sljedećih nekoliko dana i planirat ćemo sastanke ako se pokažu da mogu biti korisni", kaže Daly.

Prema sadašnjoj ponudi 30 vlasnika, što su igrači odbili, trebala bi biti povučena s pregovaračkog stola i čelnici bi sada mogli čak pooštriti svoja stajališta.

Regularna sezona 2012./2013. trebala je početi 11. listopada što se neće dogoditi, a promatrači smatraju da igrači i vlasnici klubova imaju još dva tjedna za postizanje sporazuma koji bi omogućio da se sezona odvija normalno. Igrači su se trebali početi prijavljivati u svoje trening kampove 21. rujna, ali sada se očekuje da će Bettman idući tjedan početi otkazivati predsezonske utakmice.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

LOCKOUT, NHL, HOKEJ, Gary Bettman