A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/C-D/davor-bernardic-102b.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Bernardić o poskupljenju: Sačekati mišljenje HERA-e, a ne skupljati jeftine bodove | Politika+
Zagreb

GRIJANJE: Bernardić o poskupljenju: Sačekati mišljenje HERA-e, a ne skupljati jeftine bodove

'Nema potrebe ni razloga za jeftini politički populizam i manipulaciju građana"

Piše: p/h

Ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović i predsjednik Gradske skupštine Davor Bernardić danas su izjavili da je po pitanju zahtjeva HEP-a za poskupljenjem cijene grijanja najvažnije mišljenje Hrvatske energetske regulatorne agencije (HERA) te ustvrdili da na tom pitanju ne treba skupljati "jefitne političke bodove", očito ciljajući na najavu gradonačelnika Bandića da će staviti veto na poskupljenje.

BERNARDIĆ: "Osobno smatram da je ovo udar na standard građana - svako poskupljenje, ne samo ovo, ali nema potrebe ni razloga za jeftini politički populizam i manipulaciju građana"

Komentirajući najavu zagrebačkog gradonačelnika, ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović ustvrdio je da je donošenje odluke o poskupljenju cijene grijanja osjetljivo pitanje koje se ne smije koristiti za "dnevno političko poentiranje".

"To je osjetljivo pitanje, ali ne smijemo dovoditi ni tvrtku koja osigurava toplinsku energiju do toga da akumulira gubitke i da se onda dovede u situaciju da ne može isporučiti toplinsku energiju. No, poskupljenje ne smije biti takvo da ono pokriva neefikasnost tvrtke. Zato je potrebno mišljenje HERA-e, koja mora dati ocjenu je li to poskupljenje opravdano ili ne", istaknuo je Zmajlović.

Upitan kako komentira najavu gradonačelnika Bandića, Davor Bernardić je rekao da zahtjev za poskupljenjem "nije predizborna tema".

"Osobno smatram da je ovo udar na standard građana - svako poskupljenje, ne samo ovo, ali nema potrebe ni razloga za jeftini politički populizam i manipulaciju građana", istaknuo je Bernardić.

"Gubici u HEP-u postoje, vi znate u kakvom je stanju HEP, da ne govorim neke druge procese koji se odvijaju protiv odgovornih ljudi u HEP-u. Prema tome, nema razloga ni mjesta za jeftini populizam", dodao je Bernardić ističući da treba pričekati mišljenje HERA-e. Najvažnije je da se ni na koji način ove zime ne ugrozi opskrba toplinskom energijom, poručio je.

HEP je lokalnim vlastima u Zagrebu, Velikoj Gorici, Sisku, Zaprešiću, Samoboru i Osijeku uputio zahtjev za poskupljenjem grijanja za gotovo 37 posto.

Zmajlović i Bernardić danas su u Osnovnoj školi "Marija Jurić Zagorka" govorili o značaju ozonskog sloja u povodu Međunarodnog dana zaštite ozonskog sloja.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

CIJENE GRIJANJA, HERA, DAVOR BERNARDIĆ, MIHAEL ZMAJLOVIĆ, MILAN BANDIĆ