A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/A-B/audi-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Nastavljen pad broja registriranih novih automobila u EU u kolovozu - gotovo 9 posto! | Politika+
4kotača

KRIZA: Nastavljen pad broja registriranih novih automobila u EU u kolovozu - gotovo 9 posto!

U Njemačkoj je u prošlom mjesecu registrirano 4,7 posto manje novih automobila nego u istom lanjskom mjesecu, nakon 5-postotnog pada u srpnju.

Piše: PolitikaPlus/Hina/AFP

Broj registriranih novih putničkih automobila u Europi ponovo se smanjio u kolovozu, i to bržim tempom nego u prethodnom mjesecu, objavilo je Europsko udruženje proizvođača automobila (ACEA).

U Njemačkoj je u prošlom mjesecu registrirano 4,7 posto manje novih automobila, u Italiji 20,2 posto.

Registracije novih putničkih automobila u zemljama Europske unije bez Malte pale su u kolovozu za 8,9 posto u odnosu na godinu prije, nakon 7,8-postotnog pada u srpnju, objavila je ACEA.

Time se pad prodaje nastavlja treći mjesec zaredom, nakon stabilizacije u svibnju. Kolovoški je pad najdublji od veljače kada je prodaja potonula 9,7 posto.

U Njemačkoj je u prošlom mjesecu registrirano 4,7 posto manje novih automobila nego u istom lanjskom mjesecu, nakon 5-postotnog pada u srpnju. U Francuskoj se broj registracija strmoglavio 11,4 posto, nakon 0,7-postotnog pada u srpnju. Italija je zabilježila 20,2-postotni pad, nakon smanjenja za 21 posto u srpnju.

Španjolska je pak zabilježila 3,4-postotno povećanje prodaje automobila, oporavivši se od 17,2-postotnog pada u srpnju. U Velikoj Britaniji broj registracija ostao je nepromijenjen.

U razdoblju od siječnja do kolovoza, broj registracija novih automobila pao je u EU za 7,1 posto u odnosu na godinu prije, s tim da je Velika Britanija bila jedino tržište koje je zabilježilo rast.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ACEA, PRODAJA AUTOMOBILA, AUTOMOBILI, AUTOMOBILSKA INDUSTRIJA