Hrvatska

U ČUDU: Zoran Milanović 'razmontirao' HDZ: Pa što vam je, niste upitali nijedno pitanje iz gospodarstva

'Barem da nas kritizirate, to pokazuje da imate stila, to je dobro, makar i nesvjesno.'

Piše: PolitikaPlus

Premijer Zoran Milanović odbacio je prozivke iz HDZ-a da je najavio "razmontiranje" dvorane na zadarskom Višnjiku kako bi pred lokalne izbore doveo do kolapsa u Zadru kojim vlada HDZ, prozivajući oporbu da nije postavila nijedno pitanje vezano za gospodarstvo.

MILANOVIĆ: Nikakvog razmontiranja neće biti, to je suludo kao ideja. Ta dvorana se ne može razmontirati. Ovo je u određenoj mjeri banzai politika, što na japanskom znači 10.000 godina, odnosno živio car. Vi idete naprosto banzai logikom i ne govorite istinu

"Nikakvog razmontiranja neće biti, to je suludo kao ideja. Ta dvorana se ne može razmontirati. Ovo je u određenoj mjeri banzai politika, što na japanskom znači 10.000 godina, odnosno živio car. Vi idete naprosto banzai logikom i ne govorite istinu", poručio je HDZ-ovoj zastupnici Ani Lovrin.

Ona ga je, naime, upitala može li pojasniti svoju raniju izjavu da bi Hrvatska, po uzoru na London, mogla razmontirati i prenamijeniti dvoranu u Zadru zbog nerealno visoke cijene.

"Je li to dio SDP-ove smišljene kampanje da se Zadar dovede do kolapsa jer je tamo na vlasti HDZ", upitala je Lovrin.

"Nisam to rekao, nećemo to napraviti, rekao sam da se u Londonu to radi, ali da mi to nećemo napraviti. Povjerenstvo je imenovala HDZ-ova vlada i što sada nije jasno", uzvratio joj je Milanović.

Naglasio je kako je Vlada na čelu s Ivicom Račanom Zadru donijela autocestu pred vrata, da je na zadnjim izborima HDZ "pometen u izbornom rezultatu", ali da se time nikada nije "lupao u prsa".

"Neću to ni raditi, ali zašto te stvari otvarate, to nije u redu. Nijedno pitanje koje je došlo iz oporbe nije bilo na temu gospodarstva, gdje se ubijamo da nešto napravimo i za sada ide jako teško. Evo taj rejting smo nekako skrpali, vidjet ćemo što će biti dalje. Ni jedno pitanje vi nemate za pitati, barem da nas kritizirate, to pokazuje da imate stila, to je dobro, makar i nesvjesno", poručio je premijer HDZ-ovcima.

Nezadovoljna odgovorom, Ana Lovrin naglasila je kako HDZ jest oformio povjerenstvo i odredio obveze Vlade što se tiče dvorane, ali da Milanovićeva vlada nije na to reagirala već pola godine.

Vladu je pozvala da radije preispita cijenu gradnje dvorane na Zametu u Rijeci, gdje je na vlasti SDP, koja je, istaknula je, dvostruko skuplja od one zadarske.

SDP-ov zastupnik Marin Jurjević upitao je ministra obrazovanja Željka Jovanovića jesu li ga "skandalozni" napadi, koje je pretrpio od splitsko-dalmatinskog župana Ante Sanadera zbog onemogućavanja upisa djece koja nisu prešla bodovni prag u četverogodišnju srednju školu u Kaštel Štafiliću, ohrabrili da i dalje inzistira na zakonitosti.

Jovanović je odgovorio ga je slučaj škole u Kaštelima još više motivirao da omogući poštivanje zakona u svakom dijelu Hrvatske.

MILANOVIĆ: Nijedno pitanje koje je došlo iz oporbe nije bilo na temu gospodarstva, gdje se ubijamo da nešto napravimo i za sada ide jako teško. Evo taj rejting smo nekako skrpali, vidjet ćemo što će biti dalje

"Nije me iznenadila reakcija gospodina o kojem ste govorili, on živi u jednom miljeu u kojemu takve izjave nisu neuobičajene i kada ostanu bez argumenata upotrebljavaju izjave koje nemaju nikakve veze s onim što bi odgovorni ljudi trebali raditi", poručio je.

No, naglasio je, djeca koja žive u toj sredini u kojoj se ne poštuje sustav vrijednosti ne smiju biti žrtve, a to se, rekao je, upravo i dogodilo s 42 djece koja su "ispala žrtve neodgovornog ponašanja njihovog župana, pročelnika i ravnatelja, a roditelji su bili dovedeni u zabludu".

"Dobila su sjajnu poruku koju su im njihov župan Sanader i pročelnik Omrčen poslali, u trenutku kada nailaze na prvu prepreku u životu koju treba savladati temeljem nekakvih prethodnih rezultata i znanja, oni su im poručili - nebitno je što niste učili, upisat ćete se vi u ovaj smjer", kazao je Jovanović.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

višnjik, HDZ, zoran milanović