Zagreb

U PANICI: Bandić: Nadam se da neću završiti u Remetincu, ne znam što se valja u Holdingu

'Mene je pomalo strah! Nisam kukavica, ali ovo nije dobro.'

Piše: Vanja Vučković

Ne mogu raditi posao za koji sam jedini odgovoran, strah me, ne daju mi uvid što se valja u Zagrebačkom Holdingu, požalio se gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić na presici sazvanoj kao bi se uputio apel Zagrebačkom holdingu da predaju revizijsko izvješće Gradu kao i kritika Gradskoj skupštini koja još uvijek nije osnovala Antikorupcijsko povjerenstvo.

Ja sam jedini pred zakonom o fiskalnoj odgovornosti najodgovorniji, odgovoran sam za svaku lipu u ovo gradu, a ne mogu pratiti tijek i kontrolu što se od proračuna troši kad ne možemo ući u Holding. Ovaj put se crta prešla, moje je da to javnosti kažem

Na sjednici Gradske Skupštine još 2011. pokrenut je zahtjev od strane gradonačelnika za neovisnu reviziju kako bi se utvrdilo točno stanje po pojedinim dijelovima Holdinga, kako stoje stvari o zapošljavanju i poslovanju. Nakon nekoliko molbi za odgađanje revizija i dalje nije provedena, objašnjavaju iz Grada.

- Ja sam jedini pred zakonom o fiskalnoj odgovornosti najodgovorniji,odgovoran sam za svaku lipu u ovo gradu, a ne mogu pratiti tijek i kontrolu što se od proračuna troši kad ne možemo ući u Holding. Ovaj put se crta prešla, moje je da to javnosti kažem  - požalio se Milan Bandić da se njegovi zahtjevi za revizijom uporno ignoriraju, dok mu s druge strane državna inspekcija kuca na vrata.

- A ja nemam suvislog izvješća, samo čitam novine primljeno 50 ljudi, primljeno 150, izgubljeno 350 ili 500 milijun kuna? A ja ne znam ništa? Nikakvog uvida nemamo u to! To je apsurdno, tragikomično, ali istinito.  Jedini način da saznam pravo stanje je da vidim izvješća - požalio se gradonačelnik i dodao:

- Ja se bojim se! Mene je pomalo strah! Nisam kukavica, ali ovo nije dobro. Odgovoran sam čovjek - rekao je Bandić, pojasnivši da ga je strah za ono za što odgovara a nemam instrumente da na to utječem.

-  Ne znam što se tamo valja! - rekao je Bandić, misleći na Holding, na što su novinari izravno upitali boji li se radi toga završetka u Remetincu.

- Ja se nadam da neću  - odgovorio je Bandić te zaključio -  taj špalir bi trebao biti duži ispred mene, pa se zato ne bojim.

Ako me štitila stranka, kako se pisalo, tko me sad štiti osim dragog Boga i moja pamet? A ne treba me ni štiti. Nek si drugi pogledaju u lice

Druga pritužba od strane Grada upućena Gradskoj Skupštini je neosnivanje Antikorupcijskog povjerenstva koji je sama Skupština izglasala na prijedlog gradonačelnika još prije tri godine. Opravadanja što ne obavaljaju svoju temeljnu zadaću  tri i pol godine još nema, kažu iz Ureda gradonačelnika. Kolege vole mikrofon, ali ne obavljaju svoj posao, objašnjava gradonačelnik.

- Ova presica je sazvana kako bi poslali poruku institucijama da rade svoj posao. A ja pozivam sve državne institucije da sve Bandićeve suradnike i Bandića za lipu procesuiraju. Ako me štitila stranka, kako se pisalo po medijima, tko me sad štiti osim dragog Boga i moja pamet? A ne treba me ni štiti. Nek si drugi pogledaju u lice! - nastavio je Bandić oštro i još jednom obavijestio građane da je spriječen obavaljati ono što mu je zakonska zadaća:

- Car je gol. To je pravi izraz. Car je gol. Ponovit ću još jednom: Car je gol!

 

 

 

 

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

zagreb, zagrebački holding, milan bandić