A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/O-P-Q/prosvjed-gredelj-100.JPG): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Jedan od radnika Gredelja koji su prosvjedovali na Markovom trgu počinio samoubojstvo! | Politika+
Zagreb

TUŽNO: Jedan od radnika Gredelja koji su prosvjedovali na Markovom trgu počinio samoubojstvo!

'Bio je s nama na prosvjedu, nije davao znakove da bi se tako nešto moglo dogoditi...'

Piše: Ivan Klarić
Ne znam što da vam kažem. Bio je s nama jučer na prosvjedu, nije davao nikakve znakove da bi se tako nešto moglo dogoditi. Ne znam...., vidno potresen pričao je Starčević.

Jedan od radnika Gredelja koji je jučer prisustvovao prosvjedu radnika te tvrtke, počinio je jutros samoubojstvo, potvrdio je to u razgovoru za PolitikuPlus Željko Starčević, predsjednik Sindikata radnika TŽV-a Gredelj.

- Ne znam što da vam kažem. Bio je s nama jučer na prosvjedu, nije davao nikakve znakove da bi se tako nešto moglo dogoditi. Ne znam...., vidno potresen pričao je Starčević.

Kaže da se radi o radniku koji je u Gredelju proveo oko 25 godina, da je bio na ratištu i da se radilo o dobrom i poštenom čovjeku.

- Što da vam kažem više. Ne mogu više pričati, ispričavam se, rekao nam je drhtajućim glasom Starčević.

Podsjećamo, Vlada RH želi Gredelj poslati u stečaj. Ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić kazao je da je to najprihvatljivije rješenje, jer Gredelj ima pola milijarde kuna duga.

Radnici tvrde da za stečaj Gredelja nema osnove, jer firma ima 1,5 milijardi kuna imovine, a trenutno ima posla za 150 milijuna kuna. Tvrde da Vlada i HŽ ne dozvoljavaju Gredelju da nastavi raditi.

Radnici su na prosvjedu na Markovom trgu, gdje ih se okupilo oko 600, poručili da nitko od Gredeljevih vjerovnika ne želi stečaj. Pojavila se i priča kako se Gredelj sabotira kako bi se na tržištu otvorio prostor za inozemne firme, što je Hajdaš Dončić opisao kao "teoriju zavjere".

 U Gredelju trenutno radi 1465 ljudi, a procjena je da bi dvije tvrtke koje bi nastale preustrojem zapošljavale tek oko 700 radnika. Sindikat pristaje na smanjenje broja radnika, ali tvrde da dvije nove firme moraju zapošljavati najmanje 1100 ljudi.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

samoubojstvo, radnik, gredelj