Zagreb

ODJECI: Krešimir Macan: Ferdelji može poremetiti računicu Bandiću i Bernardiću

'Ali politika i izbori nisu isto kao upravljanje firmom.'

Piše: Ivan Klarić

Potrebna je promjena u dosadašnjem vođenju grada i gospodarstva. Ako pobijedim, radit ću na tome da se omogući bolji život svih građana, jednakost u bogatstvu, a ne u siromaštvu, kazao je danas Vladimir Ferdelji, kandidat HSLS-a i HSS-a za gradonačelnika Zagreba. Tako će se Ferdelji suprotstaviti aktualnom gradonačelniku Milanu Bandiću i predsjedniku zagrebačke Skupštine i SDP-a grada Zagreba Davoru Bernardiću.

 

>> Mogu li Davor Bernardić i Vladimir Ferdelji srušiti Milana Bandića?

Predstavljajući kandidaturu zauzeo se za jačanje gospodarstva i poduzetnički razvoj komunalne infrastrukture, gradske administracije kao učinkovitog servisa građana, uz kadroviranje po kriteriju stručnosti, a ne podobnosti. Ferdeljijeva vizija Zagreba je da bude najljepši srednjoeuropski grad s milijun stanovnika, znanstveno, kulturno i gospodarsko središte te važno prometno čvorište, glavni grad decentralizirane Hrvatske s BDP-om na europskoj razini, većom zaposlenosti i manjim siromaštvom.

 

'Na vrijeme je objavio kandidaturu, da do izbora izgradi svoju poziciju među građanima i može mnoge iznenaditi - ali će to u mnogomu ovisiti od njega samoga.'

Vladimir Ferdelji kao i predsjednik HSLS-a Darinko Kosor uvjereni su u pobjedu. Kosor je otišao korak dalje pa je rekao da je glas za Milana Bandića glas za SDP aludirajući na činjenicu da je Bandić dugo godina upravljao zagrebačkom organizacijom te stranke. Do sada provedene ankete, prije potvrde kandidature Vladimira Ferdeljija, išle su na ruku aktualnom gradonačelniku koji je u srazu s Bernardićem dobio veću potporu anketiranih građana.

Stručnjak za PR Krešimir Macan ističe da Vladimir Ferdelji kao kandidat za gradonačelnika Zagreba ima šanse.

- Ferdelji ima šansu kao treći poremetiti računicu dvojcu Bandić - Bernardić. Zagrepčani žele promjene i alternativu politici općenito i tu leži prilika za Ferdeljija, jasno će Macan dodajući.

- Zato sam malo iznenađen da je kandidat političkih stranaka jer vjerujem da bi bolje kotirao kao nezavisni kandidat uz brojnu podršku, pa i stranačku, smatra Macan.

Svakako jedan od pozitivnih poteza Vladimir Ferdeljija je vremenski okvir u kojem je istaknuo kandidaturu za gradonačelnika, smatra Macan

- Na vrijeme je objavio kandidaturu, da do izbora izgradi svoju poziciju među građanima i može mnoge iznenaditi - ali će to u mnogomu ovisiti od njega samoga, upozorava Macan i dodaje.

- Politika i izbori nisu upravljanje firmom, već je jednom to iskusio na vlastitoj koži, naposljetku će Macan.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

davor bernardić, milan bandić, krešimir macan, vladimir ferdelji