Hrvatska

KRITIKE: Karamarko o slučaju Zdenka Antešića: Ono što je dopušteno bogovima, nije anđelima!

'Dijelili su lekcije svima drugima, a evo, vidite, tajno su činili iste nemoralne stvari koje su predbacivali drugima.'

Piše: PolitikaPlus
"To je vjerojatno mogao nakon lokalnih izbora, ako pobijedi. Na ovaj način, ne znam kako je to izveo, to bi pravnici trebali vidjeti i definirati. Mislim da se radi o kršenju zakona", poručio je Karamarko.

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko danas je moralno i zakonski upitnim ocijenio način na koji si je zamjenik ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Zdenko Antešić (SDP) osigurao pravo na povlaštenu zastupničku mirovinu, ističući kako si SDP-ovci očito dopuštaju "alkemiju" kako bi zbrinuli svoje kadrove.

"Ono što je dopušteno bogovima, nije anđelima", odgovorio je Karamarko novinarima prije sjednice HDZ-ovog saborskog kluba, na njihov upit kako komentira slučaj Zdenka Antešića.

Zanima ga, rekao je, koje su zakonske osnove po kojima je Antešić mogao "aktivirati svoj gradonačelnički mandat".

"To je vjerojatno mogao nakon lokalnih izbora, ako pobijedi. Na ovaj način, ne znam kako je to izveo, to bi pravnici trebali vidjeti i definirati. Mislim da se radi o kršenju zakona", poručio je Karamarko.

Upitan kako osobno tumači takav postupak, odgovorio je: "Pitajte njega (Antešića) kakva je to kemija koju SDP-ovci sebi dopuštaju, alkemičari".

Ponovio je stav HDZ-a kako je aktiviranje zastupničke mirovine na jedan dan zakonito, ali i moralno upitno.

Antešićev slučaj komentirao je i potpredsjednik HDZ-ovog kluba Gordan Jandroković.

"Dok se vladajuća koalicija nabacuje ljudima kao s vrećama krumpira, otpustit ćemo 10.000, 20.000, 30.000 ljudi, očito bez ikakve strategije, bez logike i pameti, istovremeno gledaju kako svoje pojedinačno zbrinuti", rekao je Jandroković.

"Dijelili su lekcije svima drugima, a evo, vidite, tajno su činili iste nemoralne stvari koje su predbacivali drugima", dodao je.

Predsjednik stranke i kluba Karamarko kazao je i kako HDZ ima i imat će kandidate za gradonačelnike u velikim gradovima, u svim gradovima i oćinama, ali da će sami procijeniti politički trenutak u kojem je najbolje s njihovim imenima izaći u javnosti.

"Zašto bismo išli sada, možda će doći do nekih promjena u nekom trenutku", poručio je novinarima.

Upitan koja mu je politička opcija najbliža za koaliciju u Zagrebu i Splitu na lokalnim izborima, odgovorio je kako HDZ razgovara sa svim strankama, te da će odluku donijeti i objaviti kada za to dođe trenutak.

Novinare je zanimalo i kako komentira rezultate jučerašnje HTV-ove ankete po kojima HDZ-ovi birači zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića percipiraju kao svog kandidata.

"To je vrlo upitno, vrlo sam skeptičan prema tim anketama, jer su se bezbroj puta pokazale kao netočne, da su možda čak i želja nekih koji se projiciraju kroz takve ankete. Ne mislim u konkretnom slučaju, ali općenito mislim da je to tako", odgovorio je Karamarko.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

zdenko antešić, tomislav karamarko, mirovina