Zagreb

GRADSKI URED: Proslava Svjetskog dana 'školskog mlijeka' 26. rujna na Bundeku

Gradski ured za obrazovanje kulturu i šport sedmu godinu provodi program kojim osigurava svim učenicima u osnovnim školama Grada Zagreba čašu mlijeka svaki dan, dok su u dječjim vrtićima i osnovnim školama uvedeni jelovnici pravilne prehrane.

Piše: PolitikaPlus

Zagrebački Gradski ured za obrazovanje, kulturu i šport pozvao je djecu, roditelje i zainteresirane građane na obilježavanje 13. Svjetskog dana "školskog mlijeka" u srijedu, 26. rujna, na središnjem dijelu jezera Bundek.

Važnost mlijeka i mliječnih proizvoda u prehrani prepoznata je i u Hrvatskoj mljekarskoj industriji koja je sve proizvodne procese usuglasila s mjerilima Europske unije (EU) i usavršila proizvodnju ekstra klase mlijeka. Međutim, potrošnja mliječnih proizvoda u Hrvatskoj je manja nego u ostalim zemljama EU i to je područje na kojemu se treba dodatno angažirati kako bi se spoznaja o kvalitetetnoj i pravilnoj prehrani stekla već u najranijoj dječjoj dobi, ističe se u priopćenju.

S tim u vezi, Gradski ured za obrazovanje kulturu i šport sedmu godinu provodi program kojim osigurava svim učenicima u osnovnim školama Grada Zagreba čašu mlijeka svaki dan, dok su u dječjim vrtićima i osnovnim školama uvedeni jelovnici pravilne prehrane.

Ovogodišnjoj proslavi Dana školskog mlijeka pridružit će se i vodeće hrvatske mljekare Dukat, Vindija i Belje, a tom će prigodom biti predstavljena izložba dječjih likovnih radova na temu "Važnost mlijeka i mliječnih proizvoda".

Održat će se i glazbeno scenski nastup djece na pozornici, interaktivne igre, a u sklopu programa po prvi puta će se predstaviti "Bambino kup" - mladi uzgajivači teladi Grada Zagreba i Zagrebačke županije.

Sudionici "Bambino kupa" su djeca, obučena u tradicionalne nošnje svog kraja, koja će pokazati umijeće u predvođenju teladi, a kojima je cilj nastaviti obiteljsku tradiciju uzgoja goveda i bavljenja govedarskom proizvodnjom.

Uz Gradski ured za obrazovanje, kulturu i šport organizator obilježavanja je i Gradski ured za poljoprivredu i šumarstvo, Hrvatska mljekarska udruga i Hrvatska poljoprivredna agencija.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

bundek, školsko mlijeko, zagreb