Zagreb

MEDVEDNICA: Srednjovjekovni dani: Viteški turniri te iće i piće za kmetove i plemiće

29. i 30. rujna na Medvedgradu.

FOTO: zagreb-touristinfo
Piše: PolitikaPlus


Sedme po redu "srednjovjekovne dane" obilježit će viteški turnir Družbe vitezova zlatnog kaleža, slovenske viteške udruge Beli volk, karlovačkih Dubovačkih streličara, Vitezova Zelingradskih iz Sv. Ivana Zeline, Reda čuvara Grada Zagreba, Tahyevih puškara te Reda vitezova Ružice grada - Orahovice.

Kulturno-turistička manifestacija "VII Srednjovjekovni dani na Medvednici" kojom se želi oživjeti običaje i "duh srednjega vijeka" održat će se 29. i 30. rujna na Medvedgradu.

"Srednjovjekovne dane na Medvednici" organizira Javna ustanova "Park prirode Medvednica", svake godine zadnjeg vikenda u rujnu, a ovogodišnje, sedme po redu "srednjovjekovne dane" obilježit će viteški turnir Družbe vitezova zlatnog kaleža, slovenske viteške udruge Beli volk, karlovačkih Dubovačkih streličara, Vitezova Zelingradskih iz Sv. Ivana Zeline, Reda čuvara Grada Zagreba, Tahyevih puškara te Reda vitezova Ružice grada - Orahovice.

Posjetitelji će moći osjetiti i "živu povijest na srednjovjekovnom sajmu", kušati što su jeli kmetovi, plemići, vitezovi i građani u srednjem vijeku te na "krilima glazbe" otputovati u srednji vijek. Djeca i odrasli u radionicama će moći provjeriti svoje viteške vještine, a najmlađi posjetitelji moći će uživati uz lutkarsku predstavu i žonglera.

U subotu, 29. rujna, manifestacija će se na Medvedgradu održavati od 14 do 21 sat, a u nedjelju, 30. rujna, od 13 do 18 sati.

Pokrovitelj manifestacije je Ministarstvo zaštite okoliša i prirode.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

medvedgrad, Srednjovjekovni dani, viteški turnir