Zagreb

POMOĆ: Zagrebačka županija dodjeljuje 81 stipendiju učenicima i studentima

U ovoj školskoj godini Zagrebačka će županija dodijeliti 45 stipendije za učenike te 36 za studente, a natječaj je otvoren do 12. listopada.

Piše: PolitikaPlus

Zagrebačka županija raspisala je natječaj za dodjelu 81 stipendije za učenike i studente s prebivalištem na području Zagrebačke županije za školsku i akademsku godinu 2012./2013.

U ovoj školskoj godini Zagrebačka će županija dodijeliti 45 stipendije za učenike te 36 za studente, a natječaj je otvoren do 12. listopada.

Za 81 novog stipendista te 130 starih, koji nastavljaju redovno školovanje, Zagrebačka županija je osigurala 2,350 milijuna kuna.

Kao i prošle godine, stipendije se dodjeljuju za 12 mjeseci, a mjesečno iznose 500 kuna za učenike i 1000 kuna za studente.

Od 45 stipendija za učenike, prema kriteriju izvrsnosti dodijelit će se 15 stipendija, od toga četiri za zanimanja glazbenog smjera.

Prema socijalnom kriteriju dodijelit će se 30 stipendija za učenike, od čega 15 za deficitarna zanimanja kao što su autolimar, bravar, konobar, fasader, mesar, staklar, tokar, zidar, itd.

Od 36 stipendija za studente, prema kriteriju izvrsnosti dodijelit će se do 16 stipendija, od toga najviše četiri stipendije za zanimanja glazbenog smjera.

Prema socijalnom kriteriju dodijelit će se do 20 stipendija.

Prijedlog liste kandidata za dodjelu stipendija objavit će se na oglasnim pločama svih gradova i općina u Zagrebačkoj županiji u roku od 45 dana od isteka roka za podnošenje prijava.

Prijave se dostavljaju u Zagrebačku županiju, poštom ili osobno, a tekst natječaja i prijavni obrazac nalaze se na web stranicama Zagrebačke županije.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

zagrebačka županija, stipendije