A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/K-L/liječnici.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

U KBC Zagreb prvi put je uspješno postavljen Absorb - koronarni 'stent' | Politika+
Zagreb

NAPOKON: U KBC Zagreb prvi put je uspješno postavljen Absorb - koronarni 'stent'

'Ova inovacija u liječenju koronarne bolesti, već se sada naziva četvrtom revolucijom u intervencijskoj kardiologiji.'

Piše: PolitikaPlus

U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Zagreb prvi je put uspješno postavljen revolucionarni Absorb - koronarni "stent" od materijala koji s vremenom u potpunosti "nestaje" i predstavlja novu nadu za srčane bolesnike, priopćeno je danas iz KBC-a Zagreb.

Ističe se kako novi koncept, odnosno korištenje Absorba predstavlja revoluciju u liječenju bolesti srca i krvnih žila, vodećih uzroka smrtnosti u Hrvatskoj i svijetu.

"Ova inovacija u liječenju koronarne bolesti, već se sada naziva četvrtom revolucijom u intervencijskoj kardiologiji. Absorb omogućuje krvnim žilama povratak u prirodnije stanje te povećava mogućnosti dijagnostike i liječenja", ističe se u priopćenju.

Navodi se kako je Absorb načinjen od polilaktida, prirodno topivog materijala koji se često koristi u medicinskim implantatima poput topivih šavova.

"Absorb funkcionira tako, da obnavlja protok krvi u srčanim žilama, poput najboljeg metalnog stenta, no zatim se za razliku od metalnog, rastvara u tijelu i ostavlja izliječenu žilu koja može preuzeti prirodniju funkciju", navodi se u priopćenju koje je potpisao predstojnik Klinike za kardiologiju akademik Davor Miličić i pročelnica Laboratorija za intervencijsku kardiologiju doc. dr. Maja Strozzi.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

bolnica, kbc, zagreb