A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/G-H/hep-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

VIDEO Zelena akcija poručila HEP-u: Vlada vas je nasanjkala projektom Plomin C! | Politika+
Energetika

PORUKA: VIDEO Zelena akcija poručila HEP-u: Vlada vas je nasanjkala projektom Plomin C!

'Nije ovo ni prvi ni zadnji veliki projekt koji će propasti.'

Piše: Vanja Vučković

Nasanjkali su vas, pogledajte malo trendove vani, ovom projektu vrijeme je iscurilo - poručila je Zelena akcija HEP-u na javnoj Tribinu pod nazivom Plomin C - kako doći do prave odluke. HEP poručio kako su do prave i najbolje odluke već došli.

- Svaki kWh električne energije iz Plomina je niži nego uvozni. To je poanta. Na tome zasnivamo  činjenice i dokazujemo ekonomičnost. Pa i vi svi odete u dućan i gledate gdje je jeftinije. A i od HEP-a svi očekujete da budu jeftiniji - bili su argumenti kojima je Rodoljub Lalić, član Uprave Hrvatske elektroprivrede branio projekt Plomina C.

 

LALIĆ: Svaki kWh električne energije iz Plomina je niži nego uvozni. To je poanta. Na tome zasnivamo  činjenice i dokazujemo ekonomičnost. Pa i vi svi odete u dućan i gledate gdje je jeftinije. A i od HEP-a svi očekujete da budu jeftiniji

 

Udruga Zelena akcija takvo objašnjenje nije prihvatila. Ovom projektu je vrijeme iscurilo, zakasnili ste, poručili su Upravi HEP-a, te ih upozorili da nisu dobro komunicirali s javnošću ne ostavivši dovoljno prostora za mirnu diskusiju.

 

Mi možda nismo dovoljno stručni za sve aspekte energetike, ali smo dosta stručni osjetitikako diše bilo javnosti o nekim problemima i u kakvoj je interakciji ta javnost s politikom, kažu iz Zelene akcije.

 

- Mislim da će HEP ostati vrlo neugodno iznenađen i malo nasanjkan od sadašnjih političkih sponzora ovog projekta. Nije ovo ni prvi ni zadnji veliki projekt koji će propasti. Pozivam da pažljivo prouči što se događa s velikim elektroprovredama u zapadnoj Europi i koji su trendovi. HEP se treba suočiti s velikom promjenom u svome ponašanju i djelovanju - rekao je Toni Vidan iz Zelene Akcije.

 

Na tribini su sudjelovali i Alen Načinović voditelj projekta izgradnje TEPC 500 i dr.sc. Maja Božičević Vrhovčak, predsjednica DOOR-a. Uvodno predavanje održao je i gost Matt Phillips iz European Climate Foundation koji je upoznao prisutne sa trendovima kakvi su u razvijenim djelovima Europe. Ministarstvo gospodarstva nije se odazvalo na diskusiju, premda su, tvrde organizatori, bili pozvani.

 Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

HEP, zelena akcija, rodoljub lalić