A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/O-P-Q/otpad.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Grad Varaždin dobio novi kompromisni prijedlog za rješavanje problema otpada | Politika+
Hrvatska

EKO BOMBA: Grad Varaždin dobio novi kompromisni prijedlog za rješavanje problema otpada

Predložena navedena neto cijena od 560 kuna po toni otpada bila je i tražena u ožujku ove godine od strane gradskih vlasti.

Piše: PolitikaPlus

Tvrtka T7 VIS je Gradu Varaždinu poslala najnoviji kompromisni prijedlog s ciljem hitnog rješavanja dugogodišnjeg varaždinskog ekološkog problema vezanog uz obradu komunalnog otpada u postrojenju za mehaničko-biološku obradu otpada (MBO) u Brezju ponudivši tako Gradu obradu baliranog i novonastalog komunalnog otpada na okvirni rok od šest mjeseci (za vrijeme trajanja pokusnog rada) po neto cijeni od 560 kuna po toni otpada.

Iako je ponuđena cijena ispod realne tržišne cijene - a na čiju je analizu od strane specijalista sudskih vještaka za zaštitu okoliša, za financije te revizora T7 VIS spreman - na ovaj bi se način umanjivala šteta svim ugovornim stranama, izbjegli bi se daljnji nepotrebni troškovi baliranja od cca 570 kn/toni otpada te daljnje dodatno zagađivanje tla i okoliša čija će sanacija zasigurno dodatno koštati 200-300 kn/toni otpada, a koje izaziva sve veće nezadovoljstvo građana.

Upravo predložena navedena neto cijena od 560 kuna po toni otpada bila je i tražena u ožujku ove godine od strane gradskih vlasti, a koja bi za krajnje korisnike bila i niža od trenutnog troška tek privremenog rješenja - baliranja komunalnog otpada. Štoviše, ni tu cijenu ni Varkom ni Grad Varaždin ne bi trebao platiti jer je T7 VIS-u već plaćen avans za uslugu od oko 7,5 milijuna kuna od kojeg se to može ustegnuti.

„Smatramo da su izloženi prijedlozi konstruktivni i usmjereni na kompromisno rješavanje međusobnih odnosa te u tom smislu očekujemo pozitivan odgovor od strane Grada Varaždina.“ – istaknula je Jasmina Prokop Tomić, članica Uprave T7 VIS-a.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

tvrtka, varaždin, otpad, smeće