Zagreb

MILAN BANDIĆ: 'Gospoda iz Holdinga se igraju igračkom, a ne znaju je ni upaliti!'

'Ja sam pred zidom. Spriječen sam da obavljam svoju zadaću kao gradonačelnik!'

Piše: Vanja Vučković

Gospoda se igraju igračkom koju još ne znaju ni upaliti -  prozvao je gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić Upravu Holdinga koja mu već mjesecima ne dopušta ulaz nezavisne revizije. Opomenuo je i Gradsku skupštinu da odbija borbu protiv korupcije.

 

'Javno prozivam kolege iz Skupštine i njihovog predsjednika neka odgovore zašto ne žele zaokružiti strategiju borbe protiv korupcije.'

Pročelnik Gradskog ureda za kontrolu Mirko Herak podsjetio je da je od ožujka do svibnja Holdingu najprije bilo sporno ide li revizija u pravo vrijeme, da bi se potom predsjednik Uprave Holdinga Ivo Čović ispričao, pa je objašnjeno da prikupljaju materijale, da bi tek potom dobili poziv na sastanak radi dogovora o sastanku.

- Ja sam pred zidom. Spriječen sam da obavljam svoju zadaću kao gradonačelnik! - upozorio je Bandić i zaključio kako je jedini razlog zbog kojeg ne dopuštaju reviziju nečista savjest ili nečisti računi.  - Nešto smrdi. Što, ja ne znam! - upozorio je, te ih još jednom nazvao nesposobnima.

- Ta gospoda su uzeli u ruke igračku koju ne samo da ne znaju upaliti nego još nisu pročitali ni uputstva za upotrebu - slikovito je opisao način rada Uprave Holdina i zaključio da im treba organizirati seminar za čitanje uputa.

Naglasio je i kako Zagreb nema dugova prema Holdingu - Ne samo da Grad nije dužan Holdingu nego je izvršio sve svoje obveze i to 102 posto - rekao je Bandić.

Uputio je i kritiku i Gradskoj skupštini jer još uvijek nije osnovala Antikorupcijsko povjerenstvo unatoč tome što se obvezala osnovati ju izglasavanjem te odluke na sjednici. Opravdanje Skupštine je da već postoji skupštinski Odbor za kontrolu, a u gradskoj upravi i Kontrolni ured. Bandić pak smatra da transparentnosti i kontrole nikad dosta i poručio im

- Javno prozivam kolege iz Skupštine i njihovog predsjednika neka odgovore zašto ne žele zaokružiti strategiju borbe protiv korupcije - rekao je gradonačelnik.

 

 

   

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

SKUPŠTINA, ZAGREBAČKI HOLDING, MILAN BANDIĆ