Zagreb

SUSRET: Predstavnici švedske udruge lokalnih vlasti i regija kod Bandića

Zahvalivši na prijemu, predsjednica Gardner Sundström upoznala je gradonačelnika s projektima SALAR-a, među kojima je posebno izdvojila promicanje i jačanje lokalne samouprave, te razvijanje regionalne i lokalne demokracije.

FOTO: Zagreb.hr
Piše: PolitikaPlus

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, sa suradnicima, primio je danas u Gradskoj upravi, izaslanstvo SALAR-a, švedske Udruge lokalnih vlasti i regija, koje je predvodila predsjednica Gradskog izvršnog odbora Österåker Ingelom Gardner Sundström.

 

Zahvalivši na prijemu, predsjednica Gardner Sundström upoznala je gradonačelnika s projektima SALAR-a, među kojima je posebno izdvojila promicanje i jačanje lokalne samouprave, te razvijanje regionalne i lokalne demokracije. Inače, SALAR  je Udruga lokalnih vlasti i regija koja je poslodavac i predstavnik svih švedskih lokalnih vlasti, županijskih skupština i regija sa ukupno 1.1 milijun zaposlenih.

 

Zagrebački gradonačelnik gostima je zaželio dobrodošlicu i ugodan boravak u glavnome gradu Hrvatske, a razgovor u dvorani Gradske uprave uglavnom se temeljio na upravljanju gradovima i regijama, te posebno lokalnim izbornim sustavima.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

MILAN BANDIĆ