A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/K-L/kreso-perica-003.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Završen jubilarni deseti IBM Forum 2012: Više od 400 sudionika | Politika+
IT

IT KONFERENCIJA: Završen jubilarni deseti IBM Forum 2012: Više od 400 sudionika

Tijekom tri konferencijska danabrojni IBM-ovi lstručnjaci, poslovni partneri i korisnici raspravljali su o novim tehnološkim dostignućima.

FOTO: Krešo Perica
Piše: PolitikaPlus

Pod sloganom Rast3 – inovacije, liderstvo, tehnologije završen je deseti jubilarni IBM Forum, jedna od najvećih poslovnih i IT konferencija u Hrvatskoj koja je ove godine okupila više od 400 sudionika. Kako ističu organizatori, deseti IBM Forum 2012 potvrdio je da događanje nije tek pregled suvremenih tehnologija već i događaj koji nudi odgovore na izazove modernog tržišta, dokazavši se kao mjesto važnih poslovnih susreta na kojem se dogovara suradnja i ostvaruju novi kontakti.

Tijekom tri konferencijska dana u pet nizova predavanja brojni IBM-ovi lokalni i međunarodni stručnjaci, poslovni partneri i korisnici raspravljali su o novim tehnološkim dostignućima, Power tehnologiji, uštedi energije, transformaciji poslovnih procesa, optimizaciji troškova, cloud computingu i povećanju poslovne fleksibilnosti s posebnim naglaskom na rast. Rast kroz inovacije, rast kroz liderstvo i rast putem naprednih tehnologija.

Završnog konferencijskog dana IBM Foruma posebno je bilo zanimljivo predavanje Brandona Seppe, Executive Social Business and Web Experience savjetnika pod nazivom "Change your Business: Social Business!" gdje su sudionici predavanja imali priliku saznati kako se organizacije diljem svijeta sve više usmjeravaju prema kreativnoj primjeni koncepta društvenih mreža za poslovanje te kako organizacije sve to koriste za poboljšavanje gotovo svakog aspekta poslovanja: od kvalitetnijeg marketinga, marketinga koji je rezultat poboljšanog kolektivnog razumijevanja korisnika i tržišnih segmenata do bržeg procesa inovacije i stvaranja novih proizvoda i usluga pa do optimizacije radne snage i podrške korisnicima.

U sklopu predavanja pod nazivom „Next generation of test automation and virtualization” predstavljeno je sveobuhvatno rješenje IBM Rational koje se bavi upravljanjem testova, automatizacijom regresivnog testiranja i automatizacijom testiranja performansi. Sve to sada je dodatno prošireno s uslugama i mogućnošću testiranja integracije te podrškom za više od sedamdeset standardnih i vlasničkih tehnologija (Webservices, MQ, SAP, TIBCO, SoftwareAG, itd) omogućujući korisnicima da provode i zapisuju testove s tim tehnologijama, ali i da proizvode virtualne usluge.

Predavanje „Consolidation makes cents: „The IBM Enterprise Linux Server"“ pokazalo je da napredna konsolidacija i ekstremna virtualizacija imaju stvarnu, mjerljivu poslovnu vrijednost te kako su visoka fleksibilnost, Cloud Computing i pojednostavljeno upravljanje sustavima samo neke od pametnih prednosti Linuxa na enterprise sustavima.
 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ibm forum, ibm