Hrvatska

ODJECI: SLUČAJ ANTEŠIĆ Zoran Milanović ispao neprincipijelan i nedosljedan!

'Mirela Holy je morala otići zbog svoje greške, a Antešić ne. To je samo još jedan u nizu Milanovićevih gafova.'

Piše: Ivan Klarić
GJENERO: Sada se gledao kroz prste osobi koja je napravila puno goru stvar. Antešić je otišao na jedan dan u mirovinu kao rapski gradonačelnik i dan poslije nastavio raditi gdje je stao. To je nevjerojatno.

Zdenko Antešić ostaje zamjenik ministra prometa, premda se u kolovozu prošle godine kao rapski gradonačelnik umirovio na jedan dan kako bi iskoristio svoje pravo na saborsku mirovinu. Kako neslužbeno doznaje Novi list, Antešić je prošlog tjedna, kad je njegov slučaj procurio u javnost, bio spreman za povlačenje, napisao je svoju ostavku, ali ju je premijer Zoran Milanović odbio.

– Antešić tu zapravo nije ništa kriv. On se u to vrijeme nije više namjeravao kandidirati za gradonačelnika, a kako nije bio ni u kombinaciji za izbornu listu Kukuriku koalicije, odlučio je podnijeti zahtjev za saborsku mirovinu. Prije godinu dana Antešić nije znao da bi mogao postati neki državni dužnosnik, tek nakon parlamentarnih izbora premijer Milanović pozvao ga je da bude zamjenik ministra. Stoga zaista ne bi bilo pošteno prema Antešiću da ga se sada odreknemo, objašnjava visoki izvor iz Banskih dvora zašto predsjednik Vlade nije prihvatio Antešićevu ostavku, piše Novi list.

Politički analitičar Davor Gjenero kaže da je odlukom da ne prihvati ostavku Zdenka Antešića, Milanović pokazao da nije principijelan.

- Zbog sličnog razloga, primjerice, eliminirao je Davorka Vidovića. Prema meni poznatim podacima, vršen je pritisak na HNS da se zbog istog razloga 'kazni' šefa uprave HEP-a Zlatka Koračevića, ističe Gjenero i dodaje.

 

MILARDOVIĆ: Mirela Holy je morala otići zbog svoje greške, Antešić ne. To dokazuje da je Milanović nedosljedan premda nas je uvjeravao suprotno.

- Sada se gledao kroz prste osobi koja je napravila puno goru stvar. Antešić je otišao na jedan dan u mirovinu kao rapski gradonačelnik i dan poslije nastavio raditi gdje je stao. To je nevjerojatno. Slučaj Antešić dokaz je sporne interpretacije prava saborskih zastupnika, kaže Gjenero i zaključuje.

- Još jednom, Milanović je na slučaju Antešić pokazao kako nije principijelan, naposljetku će Gjenero.

Voditelj Centra za politološka istraživanja, prof. dr. sc. Anđelko Milardović kaže da je i na ovom primjeru Milanović pokazao da je nedosljedan.

- Mirela Holy je morala otići zbog svoje greške, Antešić ne. To dokazuje da je Milanović nedosljedan premda nas je uvjeravao suprotno. I ova priča može se zapravo staviti u kontekst svih Milanovićevih gafova i nejednakih mjerila, na kraju će Milardović.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

anđelko milardović, davor gjenero, zoran milanović, zdenko antešić