A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/C-D/daniel-srb-105.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Daniel Srb: Spremni smo za razgovor s HDZ-om o ulasku u Antikukuriku koaliciju, bez HSP-a neće do pobjede | Politika+
Hrvatska

DESNI BLOK: Daniel Srb: Spremni smo za razgovor s HDZ-om o ulasku u Antikukuriku koaliciju, bez HSP-a neće do pobjede

'HDZ je shvatio da ne može sam...'

Piše: Ivan Klarić
'Mi u HSP-u spremni smo na razgovor o ulasku u koaliciju s HDZ-om i ostalim strankama. Ne želimo biti oni koji će tvrditi da neće u to ulaziti zato što je u toj koaliciji već netko s kojima se ne slažemo. To HSP neće činiti niti smo takva stranka.'

HDZ je jučer i službeno potvrdio da je završio pregovore s HSP-om dr. Ante Starčević i Blokom umirovljenici zajedno o formiranju predizborne koalicije u medijima nazvane Antikukuriku koalicija.

 

>> ANTIKUKURIKU KOALICIJA Može li HDZ-ov desni blok ugroziti aktualnu Vladu?

 

>> Stvaranje Antikukuriku koalicije: Hrg bi s HDZ-om i na europske izbore

 

>> Ruža Tomašić: Istina je, pregovaramo! Ali daleko je još do Antikukuriku koalicije s HDZ-om!

 

Politički tajnik HDZ-a Tomislav Čuljak, koji je vodio pregovore, potvrdio je da su dovršeni pregovori o suradnji s HSP-om dr. Ante Starčević i BUZ-om, a što još trebaju potvrditi predsjedništvo i Nacionalno vijeće stranke. "Pregovori s HSS-om se nastavljaju i vjerujemo da će nakon njih doći do potpisivanja sporazuma o suradnji", kazao je Čuljak dodavši da će HDZ razgovore o suradnji ponuditi HSLS-u, HSP-u i drugim strankama desnog centra.

 

I dok Branko Hrg u ime HSS-a tvrdi da je spreman na suradnju s HDZ-om na europskim izborima, a da o postizanju koalicije za parlamentarne izbore ne razmišlja jer im je sada najvažnije ostvariti dobar rezultat na lokalnim izborima, čelnik HSP-a Daniel Srb kazao nam je da se HSP-u, u načelu, stvaranje velike koalicije kao protuteže aktualnoj vladajućoj koaliciji čini i više nego dobrom idejom.

- No, moram odmah na početku reći da nekih razgovora između nas i HDZ-a nije bilo, ističe Srb.

Kaže da je prirodno da je HDZ prve okupio stranke nad kojima može imati utjecaj i koje je na kraju krajeva, kaže Srb, i osnovao.

- Sada na red dolaze stranke bez kojih HDZ, a toga su svjesni, ne može dobiti izbore - HSP i HSS, stranke koje imaju jasne političke programe i koje iza sebe imaju vrlo snažnu podršku građana, ističe Srb i nastavlja.

- Mi u HSP-u spremni smo na razgovor o ulasku u koaliciju s HDZ-om i ostalim strankama. Ne želimo biti oni koji će tvrditi da neće u to ulaziti zato što je u toj koaliciji već netko s kojima se ne slažemo. To HSP neće činiti niti smo takva stranka, kazao je Srb očito mislivši na HSP dr. Ante Starčević s kojima su konstatno u sukobu.

- Nama je jedino bitno to da se sa svim strankama u toj koaliciji, ukoliko do nje dođe, dogovorimo o politici i da imamo dogovor o tome što su nacionalni interesi i kako će se ta koalicija ponašati, naposljetku će Srb.

 

No, ostaje za vidjeti kako će na eventualan ulazak HSP-u u HDZ-ovu veliku koaliciju regirati iz HSP-a dr. Ante Starčević. Podsjetimo, jučer je u razgovoru za naš portal predsjednica te stranke Ruža Tomašić jasno rekla kako nema namjeru biti u koaliciji sa strankom (HSP-om) kojoj je program mržnja prema njenoj stranci. U svakom slučaju, pred Tomislavom Karamarkom i njegovim suradnicima je velik posao...

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

DANIEL SRB, HSP, ANTIKUKURIKU KOALICIJA, HDZ