A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/G-H/heriberto-lazcano-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Meksički policajci ubili El Lazca, šefa narkokartela Zetas | Politika+
Svijet

NAJTRAŽENIJI: Meksički policajci ubili El Lazca, šefa narkokartela Zetas

Meksička vlada je raspisala nagradu od 2,6 milijuna dolara za njegovo uhićenje, a Washington je tom iznosu dodao još pet milijuna.

Piše: PolitikaPlus/Hina/AFP

Glavni šef narkokartela Zetas, Heriberto Lazcano Lazcano ubijen je u sukobu s redarstvenim snagama u državi Coahuili, blizu granice sa Sjedinjenim Državama, izvijestilo je u ponedjeljak meksičko ministarstvo ratne mornarice na temelju pripremnog izvješća patologa.

Meksička vlada je raspisala nagradu od 2,6 milijuna dolara za njegovo uhićenje, a Washington je tom iznosu dodao još pet milijuna.

Ministarstvo u priopćenju navodi da još očekuje konačnu ocjenu vještaka, ali prvi nalazi navode na zaključak da je među ubijenima u sukobu i Heriberto Lazcano Lazcano, poznat kao "El Lazca", glavni vođa te organizacije za krijumčarenje droge.

Lazcano je jedan od najtraženijih krijumčara droge u Meksiku. Meksička vlada je raspisala nagradu od 2,6 milijuna dolara za njegovo uhićenje, a Washington je tom iznosu dodao još pet milijuna.

Ministarstvo u priopćenju dodaje da su "u napadu ručnim bombama i vatrenim oružjem na pripadnike marinaca ubijene dvije osobe za koje se sumnja da su pripadnici narkobanda" u nedjelju, u selu Progresu (3.500 stanovnika), u državi Coahuili.

Ophodnja marinaca kretala se tim područjem u službenim automobilima "kada su je počeli gađati ručnim bombama iz automobila koji se kretao, na što je ophodnja uzvratila vatrom", po priopćenju.

Zetas, kartel koji su koncem 1990-ih osnovali elitni vojnici, dezerteri iz meksičke vojske, prvo je bio u službi Zaljevskog kartela, jednog od najvećih narkokartela u Meksiku, ali se prije dvije godine odvojio od njega, što je potaknulo krvav sukob njihovih članova na istoku i na sjeveru Meksika. Zadnjih mjeseci i sam Zetas se počeo dijeliti, izazivajući novo nasilje.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

Heriberto Lazcano Lazcano, meksiko, narkokartel, zetas