A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/A-B/branko-hrg-105.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Branko Hrg od petka u zastupničkim klupama | Politika+
Hrvatska

SABORSKE ROŠADE: Branko Hrg od petka u zastupničkim klupama

Josip Friščić je nakon samo jednog dana podnio ostavku na zastupničku dužnost u Hrvatskom saboru,

FOTO: Branko Hrg
Piše: p/h

Predsjedniku Hrvatske seljačke stranke (HSS) Branku Hrgu počinje teći zastupnički mandat u petak, 12. listopada, kada Hrvatski sabor potvrdi jutrošnju odluku Mandatno-imunitetnog povjerenstva (MIP) o prestanku mandata bivšem čelniku HSS-a Josipu Friščiću, koji je dao ostavku na zastupničku dužnost i kojega će Hrg zamijeniti u zastupničkim klupama.

Josip Friščić je nakon samo jednog dana podnio ostavku na zastupničku dužnost u Hrvatskom saboru.

Josip Friščić je 27. rujna podnio ostavku na zastupničku dužnost u Hrvatskom saboru, samo dan nakon što mu je počeo teći zastupnički mandat, kojega je odmah nakon što je izabran u Sabor stavio u mirovanje.

Nakon što je Friščić podnio ostavku, HSS je u zahtjevu Saboru utvrdio Branka Hrga kao zastupnika koji će zamijeniti Friščića, jer je na prošlogodišnjim parlamentarnim izborima u Sabor također izabran u II. izbornoj jedinici.

MIP je jutros udovoljio i zahtjevu predsjednika SDSS-a Vojislava Stanimirovića za stavljanje zastupničkog mandata u mirovanje, koje na snagu stupa s današnjim danom. Sukladno odluci SDSS-a, Stanimirovića će u zastupničkim klupama zamijeniti Dragan Crnogorac.

S danom 1. listopada mandat je počeo mirovati i SDSS-ovom zastupniku Jovi Vukoviću, kojega će u Saboru zamijeniti, odnosno u zastupničke se klupe vratiti Mile Horvat.