A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/E-F/emil-tedeschi-101.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Atlantic Grupa uspješno istisnula manjinske dioničare srpske tvrtke Soko Nada Štark | Politika+
Tvrtke

SQUEEZE OUT: Atlantic Grupa uspješno istisnula manjinske dioničare srpske tvrtke Soko Nada Štark

Do toga je došlo unatoč tome što je većina malih dioničara bila nezadovoljna ponuđenom cijenom.

FOTO: Emil Tedeschi
Piše: PolitikaPlus

Atlantic Grupa izvijestila je putem Zagrebačke burze da je izvršen prijenos dionica manjinskih dioničara beogradske tvrtke Soko Nada Štark te da je za preuzeti udio u temeljnom kapitalu manjinskim dioničarima isplaćena otpremnina u ukupnoj vrijednosti od 2,3 milijuna eura. Do toga je došlo unatoč tome što je većina malih dioničara bila nezadovoljna ponuđenom cijenom.


Atlantic Grupa je izvjestila da je 2. listopada održana Glavna skupština Soko Nada Štark iz Beograda o prijenosu 190.370 dionica manjinskih dioničara, što čini 5,86 posto temeljnog kapitala tvrtke, na glavnog dioničara, tvrtku Grand Kafa iz Beograda.


"Upisom navedene Odluke Glavne skupštine tvrtke Soko Nada Štark u registar nadležnog tijela Republike Srbije vlasničkom porfelju Atlantic Grupe pridodan je preostali vlasnički udio od 5,86 posto temeljnog kapitala Društva, čiji je većinski udio od 94,14 posto temeljnog kapitala stekla akvizicijom kompanije Droga Kolinska 2010. Za preuzeti udio u temeljnom kapitalu Društva, manjinskim dioničarima je isplaćena pravična otpremnina u ukupnoj vrijednosti od 2,3 milijuna eura", navodi se u obavijesti Atlantic Grupe na Zagrebačkoj burzi.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

Droga Kolinska, Grand Kafa, Soko Nada Štark, atlantic grupa, emil tedeschi