A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/E-F/eu-zastava-111.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Europska unija se zalaže za još oštrije sankcije protiv Irana | Politika+
Svijet

ŽESTOKO: Europska unija se zalaže za još oštrije sankcije protiv Irana

EU "će po prvi puta udariti i na telekomunikacijski sektor", posebice na tvrtke za koje se sumnja da financijski potpomažu režim.

Piše: PolitikaPlus

Veleposlanici zemalja EU u petak su odlučili postrožiti sankcije protiv Irana koje se prvenstveno odnose na financijske transakcije s iranskim bankama, zabranu trgovine i uvoza iranskog plina, doznaje se od diplomata.

Službeno će ministri vanjskih poslova 27 članica Unije te sankcije, koje čine "jedan čvrst paket", potvrditi u ponedjeljak, kazao je jedan europski diplomat.

EU "će po prvi puta udariti i na telekomunikacijski sektor", posebice na tvrtke za koje se sumnja da financijski potpomažu režim, precizira isti diplomat. Financijske transakcije između europskih i iranskih banaka biti će podvrgnute zabrani, ali će u nekim slučajevima biti moguće tražiti izuzeće. To se odnosi na trgovinske transakcije, poput kupovine hrane, lijekova i humanitarnu pomoć.

Također su predviđene i druge mjere, poput zabrane registriranja iranskog brodovlja, zamrzavanje imovine oko tridesetak novih tvrtki, posebice iz bankarskog i naftnog sektora.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

europska unija, sankcije, iran