A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/T-U-V/vatikan.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Vatikan podržao Rusku pravoslavnu crkvu u slučaju Pussy Riot | Politika+
Hrvatska

BOGOHULJENJE: Vatikan podržao Rusku pravoslavnu crkvu u slučaju Pussy Riot

Papa je izrazio o tom pitanju i šokiranost reakcijom pojedinih medija.

Piše: PolitikaPlus

Moskovska patrijaršija je objavila da je papa Benedikt XVI iskazao potporu Ruskoj pravoslavnoj crkvi oko afere s mladim pripadnicama kontroverzne glazbene skupine Pussy Riot, osuđenim na dvije godine zatvora zbog toga što su u katedrali izvele "punk molitvu" protiv predsjednika Vladimira Putina.

U priopćenju patrijaršije navodi se da je Papa tijekom susreta u Vatikanu s dužnosnikom patrijaršije zaduženom za vanjske poslove Hilarionom izrazio "solidarnost sa stajalištem Ruske pravoslavne crkve o tom pitanju i šokiranost reakcijom pojedinih medija".

Patrijarh moskovski i cijele Rusije Kiril akciju Pussy Riot nazvao je "bogohulnom", a glasnogovornik partrijaršije Vsevolod Čaplin ocijenio je da su te djevojke počinile "zločin teži od ubojstva

Rusko pravosuđe je iz zatvora pustilo Ekatarinu Samucevič i preinačilo joj kaznu u uvjetnu, no potvrdilo je dvogodišnju zatvorsku kaznu za druge dvije mlade žene - Nadeždu Tolokonjikovu i Mariju Aljohinu.

Članice su se žalile na presudu izrečenu u kolovozu kojom su osuđene na kazne dvogodišnjeg zatvora zbog huliganizma i poticanja vjerske mržnje jer su molitvom u crkvi pozivale Gospu da "Putina otjera s vlasti".

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

vatikan, moskva, pussy riot