A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/G-H/grcka-100.JPG): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Čelnici eurozone pozdravljaju Grčke napretke oko reformi | Politika+
Mojbiz

NAPORI: Čelnici eurozone pozdravljaju Grčke napretke oko reformi

Pohvalivši "odlučnost grčke vlade i važne napretke koje je ostvario grčki narod", oni dodaju da će eurogrupa proučiti izvještaj trojke grčkih međunarodnih kreditora i donijeti potrebne odluke.

Piše: PolitikaPlus

Čelnici eurozone pozdravili su napretke Grčke u programu reforme, prema priopćenju objavljenom u Bruxellesu u sklopu summita EU-a, što daje naslutiti da će ta zemlja dobiti sljedeću tranšu pomoći koju hitno treba.

Pohvalivši "odlučnost grčke vlade i važne napretke koje je ostvario grčki narod", oni dodaju da će eurogrupa proučiti izvještaj trojke grčkih međunarodnih kreditora i donijeti potrebne odluke.

Sa zadovoljstvom primamo na znanje napredak Grčke i 'trojke' u postizanju sporazuma o mjerama koje podrazumijevaju program prilagodbe

Sljedeći sastanak Eurogrupe, ministara financija eurozone, predviđen je 12. studenoga u Bruxellesu, ali europski dužnosnici su spomenuli mogućnost još jednog sastanka posvećenog Grčkoj do kraja listopada.

To pohvalno priopćenje daje naslutiti da će Grčka dobiti od vjerovnika (EU, ECB, MMF) tranšu pomoći do 31,5 milijardi eura, iz programa pomoći od 130 milijardi eura, koje hitno treba.

"Sa zadovoljstvom primamo na znanje napredak Grčke i 'trojke' u postizanju sporazuma o mjerama koje podrazumijevaju program prilagodbe", pišu dužnosnici eurozone u priopćenju. "Očekujemo od Grčke da nastavi proračunske i strukturne reforme i podražvamo ju u tim naporima", dodaje se u tekstu.

Grčka i njezini međunarodni financijeri postigli su dogovor o većini mjera štednje i reforma potrebnih da bi ta zemlja na rubu bankrota dobila novu pomoć, objavili su kreditori u srijedu nakon posjeta grčkome glavnom gradu.

Više desetaka tisuća Grčka sudjelovalo je u četvrtak na prosvjedima protiv mjera koje im određuju vjerovnici. U Ateni je u povorci od srčanog udara umro jedan šezdesetogodišnjak. Na prosvjedu se okupilo oko 25.000 ljudi, prema podacima policije, dok mediji navode dvostruko veći broj sudionika.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

europska unija, bruxelles, grčka