A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/G-H/hillary-clinton-120.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Hague i Clinton dolaze ohrabriti dijalog Beograda i Prištine | Politika+
Regija

POTPORA: Hague i Clinton dolaze ohrabriti dijalog Beograda i Prištine

Srbijanski premijer Ivica Dačić ranije je potvrdio da će Beograd posjetiti i britanski šef diplomacije William Hague, a njegov se dolazak očekuje u drugoj polovici narednog tjedna.

Piše: PolitikaPlus

Američka državna tajnica Hillary Clinton posjetit će Beograd 30. i 31. listopada, a potom i Prištinu, kako bi potaknula razgovore između Srbije i Kosova, javili su u nedjelju beogradski mediji.

Srbijanski premijer Ivica Dačić ranije je potvrdio da će Beograd posjetiti i britanski šef diplomacije William Hague, a njegov se dolazak očekuje u drugoj polovici narednog tjedna.

Kako Tanjug saznaje u State Departmentu, detalji posjeta Hillary Clinton regiji još nisu utvrđeni, ali je u programu dominatan razgovor s najvišim državnim dužnosnicima Srbije i Kosova.

Dolazak dvoje visokih zapadnih diplomata ubrzo nakon prošlotjednog susreta premijera Srbije i Kosova Ivice Dačića i Hashima Thacija u Bruxellesu bit će prilika da London i Washington ohrabre dijalog Beograda i Prištine i potaknu obje strane da što prije sjednu za pregovarački stol, navode beogradski mediji ocjene neimenovanih izvora u EU-u.

Boravak Hillary Clinton na zapadnom Balkanu biti će i njezin oproštajni posjet regiji, budući je navijestila da nakon predsjedničkih izbora u SAD-u više neće biti na funkciji državne tajnice, navodi Tanjug.

Dačić je ocijenio u subotu da je vrijeme za povijesni dogovor Beograda i Prištine, a za naredni tjedan navijestio pripremu platforme za pregovore u koju bi se, osim srbijanskih dužnosnika, trebala uključiti i oporba.

Dačić je beogradskoj Televizije B92 naglasio kako je “cilj Srbije postizanje trajnog, održivog rješenja i relaksacija u odnosima sa Prištinom”.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

SRBIJA, IVICA DAČIĆ, William Hague, Hillary Clinton, KOSOVO