A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/I-J/iranski-parlament001.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Iran također demantira informacije o izravnim pregovorima sa SAD-om | Politika+
Hrvatska

NEW YORK TIMES: Iran također demantira informacije o izravnim pregovorima sa SAD-om

New York Times je pozivajući se na anonimnog dužnosnika Obamine administracije u subotu objavio da su dvije strane pristale na bilateralne pregovore nakon tajnih sastanaka američkih i iranskih dužnosnika.

Piše: PolitikaPlus
New York Times je pozivajući se na anonimnog dužnosnika Obamine administracije u subotu objavio da su dvije strane pristale na bilateralne pregovore nakon tajnih sastanaka američkih i iranskih dužnosnika.

I Iran je u nedjelju demantirao izvješće New York Timesa o tome da su SAD i Iran pristali izravno pregovarati o iranskome nuklearnom programu.

New York Times je pozivajući se na anonimnog dužnosnika Obamine administracije u subotu objavio da su dvije strane pristale na bilateralne pregovore nakon tajnih sastanaka američkih i iranskih dužnosnika. Iran je, kako je prenio New York Times, inzistirao na tome da razgovori ne počnu prije američkih izbora 6. studenoga jer želi znati s kojim će predsjednikom pregovarati.

"Nema nikakvih razgovora ni pregovora sa Amerikom", rekao je iranski ministar vanjskih poslova Ali Akkbar Salehi na konferenciji za novinare. "Razgovori su u tijeku sa P5+1 skupinom. Osim toga nema razgovora sa Sjedinjenim Državama", dodao je on

Bijela kuća je vrlo brzo opovrgnula izvješće koje je objavljeno dva dana prije debate predsjednika Obame i njegova protukandidata Mitta Romneya koja bi trebala biti usredotočena na vanjsku politiku.

"Nije točno da su SAD i Iran pristali na bilateralne pregovore niti na bilo kakav susret nakon američkih izbora", ističe se u priopćenju glasnogovornika Vijeća za nacionalnu sigurnost Tommyja Vietora.

SAD, dodao je Vietor u priopćenju, nastavlja surađivati s Britanijom, Kinom, Francuskom, Rusijom i Njemačkom u pronalaženju diplomatskoga rješenja i "od samoga je početka izražavao spremnost na bilateralne pregovore".

SAD i ostale zapadne sile optužili su Iran da stvara nuklearni program kojemu je cilj razvoj nuklearnog oružja, no Teheran ustraje na tome da je njegov nuklearni program mirnodopski.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

pregovori, sad, iran