A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/G-H/gay-pride-003.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Novi zločin iz mržnje: Mladić i djevojka premlatili gay par usred Zagreba! | Politika+
Zagreb

NAPAD SLEĐA: Novi zločin iz mržnje: Mladić i djevojka premlatili gay par usred Zagreba!

Zagreb Pride je došao do tri svjedokinje koje su spremne dati iskaz.

Piše: PolitikaPlus

Homofobni napadi u Zagrebu i dalje ne jenjavaju, uhićenje mladića koji je fizički napao dvije djevojke nije prestrašio sve koji gaje netrepeljivost prema drugačijima. Ovoga puta su mladić i djevojka napali dvojicu mladića.

O svemu je detaljno izvjestio Zagreb Pride, kojem su se napadnuti mladići obratili, a njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

OPIS DOGAĐAJA

"Pederčine, gubite se odavde! Koji kurac radite ovdje?" - samo su neke riječi su koje je morao trpjeti 24-godišnji student dok mu se niz lice slijevala krv zbog jakog udarca u područje nosa

 

"Pederčine, gubite se odavde! Koji kurac radite ovdje?" - samo su neke riječi su koje je morao trpjeti 24-godišnji student dok mu se niz lice slijevala krv zbog jakog udarca u područje nosa. Dogodilo se to na očigled prepunog noćnog autobusa, linija broj 34 u smjeru Trešnjevke, 20. listopada oko 2:10 sati ujutro na autobusnoj postaji kod Tehničkog muzeja, kada su napadač i njegova djevojka, izlazeći iz autobusa, podmuklo i kukavički, sleđa napali 24-godišnjaka i njegovog partnera, inače državljanina Španjolske. Nakon prvog udarca u nos, napadač je nastavio vrijeđati i udarajući nogama,  sve uz podršku i bodrenje svoje djevojke, te je tom prilikom ozlijedio i španjolskog državljanina. Napad je prestao kada je vozač uspio zatvoriti vrata autobusa.

SVJEDOCI SU ZNAK OPĆEG OTPORA HOMOFOBIJI

Napad je kao zločin iz mržnje odmah prijavljen policiji koja uz oštećene ima iskaz jednog svjedoka, dok je i Zagreb Pride u međuvremenu došao do tri svjedokinje koje su spremne dati iskaz u korist oštećenih. O cijelom događaju obaviješteno je i španjolsko veleposlanstvo. Podsjetimo da su u nedavnom napadu protiv lezbijskog para upravo svjedoci  bili ključni faktor pronalaska i identifikacije napadača, stoga apeliramo na sve građane i građanke da ako imaju saznanja o tome tko su napadači, neka se jave u VII. Policijsku postaju Trešnjevka, u Nehajskoj ulici ili direktno Zagreb Prideu. Napadač je svjetlije puti, jako kratke kose, oko 175 cm visine, u ranim 20-im godinama, s izrazitim zagrebačkim naglaskom, dok je djevojka viša od njega, tamne kose sa svjetlijim pramenovima.

Nitko nema pravo nikoga tući, udarati ili vrijeđati. To su kaznena djela za koja se odgovara zatvorski i novčano!  Ovom prilikom solidarno se suosjećamo sa žrtvama zločina iz mržnje

U Zagrebu, te na čitavom prostor RH, svatko ima pravo voljeti se, držati za ruke i ljubiti se, svatko ima pravo reći i pokazati u bilo kojem trenutku da je lezbijka, gej, biseksualna ili transrodna osoba, te da je u životnom partnerstvu s voljenom osobom. Nitko nema pravo nikoga tući, udarati ili vrijeđati. To su kaznena djela za koja se odgovara zatvorski i novčano!  Ovom prilikom solidarno se suosjećamo sa žrtvama zločina iz mržnje, osobama koje su nas pozvale da im u skladu sa svojim mogućnostima pružimo drugarsku podršku i pravnu zaštitu. Svojim radom i djelovanjem Zagreb Pride želi i na pravosudnom polju izboriti pobjedu za LGBT zajednicu, poraziti homofobiju i transfobiju, te tako doprijeti izgradnji društva pravde i ravnopravnosti.

DALJNJE POSTUPANJE ZAGREB PRIDEA

•    Odvjetnice Zagreb Pridea podnijet će kaznenu prijavu protiv zasada nepoznatih počinitelja zbog kaznenog djela nasilničkog ponašanja u vezi sa zločinom iz mržnje na štetu gej para.
•    Od zagrebačke policije tražimo da ovom zločinu pristupi krajnje ozbiljno i odmah pronađe počinitelja, te da ovaj napad kvalificira kao kazneno djelo nasilničkog ponašanja, sukladno Kaznenom zakonu, a prema Protokolu o postupanju u slučajevima zločina iz mržnje.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

homofobija, napad, gay, zagreb pride