A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/C-D/davor-bernardic-102b.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Nezadovoljnici u SDP-u: Zašto je kandidatura Bernardića potvrđena samo na Gradskom odboru? | Politika+
Zagreb

STRANKE: Nezadovoljnici u SDP-u: Zašto je kandidatura Bernardića potvrđena samo na Gradskom odboru?

Prozivaju ga kao 'pijuna Milanovićeve politike'.

Piše: Vanja Deželić

Predsjednik zagrebačkog SDP-a i kandidat za gradonačelnika Zagreba, Davor Bernardić, ambiciozan je i otpočetka ulaska u svijet politike ima jasne ciljeve, koje naši izvori iz zagrebačkog SDP-a zbog raznih razloga dovode u pitanje i zbog toga su i više nego nezadovoljni. No, ne očito ne toliko da bi istupili imenom i prezimenom.

 

- Njegove poruke i obećanja ne poklapaju u potpunosti s onime što je govorio u prošlosti, dok nije bio toliko blizu značajne fotelje - kazali su nam nezadovoljnici i Bernardićevi stranački kolege, te nastavili priču.

Da građani od njega ne mogu očekivati autonomiju ili veliki zaokret od politike Milana Bandića, potvrdila su poskupljenja kojima je dao zeleno svjetlo. Protiv istih poskupljenja borio se riječima posljednjih godina, baš kao što se borio protiv projekata pod patronatom gradonačelnika. Čak je sudjelovao u prosvjedu na Cvjetnom trgu.

Dok se natjecao za predsjednika zagrebačkog SDP-a rekao je u svom obraćanju članovima stranke da ako bude izabran neće biti poput prethodnika, da želi sve u demokratskom i transparentnom tonu. Kazao je da će o njegovoj eventualnoj kandidaturi odlučivati svi članovi gradske organizacije

No to ga nije omelo da ostane neodlučan u sličnim akcijama aktualnog gradonačelnika - "uređenju" Cvjetnog trga i nejasnom projektu fontana. Već u startu dao je do znanja da će odgovarati prije svega stranci, odnosno odlukama Vlade. Dakle, kao što je rečeno - autonomija se od njega ne može očekivati. Što bi značilo da se na poziciji gradonačelnika njegovim dolaskom teško išta može promijeniti.

Zbog ponašanja i poteza ga izjednačavaju s Bandićem i nazivaju pijunom Milanovićeve politike. Pobornika još ima, naravno, ali mnoge "male" članove je izgubio u trenutku dok im je okrenuo leđa prilikom odluke o kandidaturi za gradonačelnika. Tad im je, kažu, jasno dao do znanja da su za njega mali - bez navodnika. I to je bila ta kap koja je prelila čašu...

 

- Dok se natjecao za predsjednika zagrebačkog SDP-a rekao je u svom obraćanju članovima stranke da ako bude izabran neće biti poput prethodnika, da želi sve u demokratskom i transparentnom tonu. Kazao je da će o njegovoj eventualnoj kandidaturi odlučivati svi članovi gradske organizacije, ali na kraju se to nije dogodilo - rekli su nam članovi zagrebačkog SDP-a.

 

Kad se tome pridodaju i potezi koji neodoljivo podsjećaju na aktualnog gradonačelnika, razumljivo je da se "mali" članovi stranke itekako brinu.

Pokušali smo Davora Bernardića kontaktirati u više navrata, kako bismo mu dali priliku da objasni o čemu je riječ - i zašto je njegova kandidatura potvrđena samo od strane gradskog odbora, a ne gradske organizacije - ali ignorirao je sve naše pozive i elektroničku poštu.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

milan bandić, zagreb, SDP, davor bernardić